Accijnsgoederen

Melis Logistics verzorgt de opslag van accijnsgoederen

Melis Logistics heeft in de afgelopen jaren een prachtige groei doorgemaakt. Waar wij in de vorige eeuw begonnen als nationaal transporteur, zijn wij inmiddels veel meer dan dat. Onze focus is verlegd van puur transport naar volledige logistieke dienstverlening. Alles wat jij op dit gebied nodig hebt of denkt te hebben, realiseren wij graag voor jou. Een belangrijk onderdeel van de logistieke tak is de op- en overslag van goederen. Je hebt hier (linkje naar op- en overslag) al veel kunnen lezen over de reguliere goederen, maar Melis denkt graag buiten de standaard kaders. Daarom bieden wij ook mogelijkheden voor accijnsgoederen.

In Nederland worden er op een aantal goederen accijnzen geheven. Hierbij kun je denken aan alcohol (gedistilleerd, bier en wijn) en tabak (sigaren en sigaretten). Voor het opslaan van deze goederen geldt tegenwoordig een strenge procedure. Zo is er een speciale vergunning benodigd, welke uitsluitend wordt afgegeven door de Douane. Melis Logistics is in het bezit van deze vergunning en biedt daaruit voortvloeiend de mogelijkheid voor opslag en distributie van accijnsgoederen.

Administratieve afhandeling van accijnsgoederen

Wanneer je goederen opslaat en vervolgens ‘uitslaat tot verbruik’ (vanuit het warehouse overbrengt naar de gewenste bestemming), wil de overheid dat er accijns afgedragen wordt. Melis staat jou natuurlijk graag bij in de afhandeling van de administratie die hiermee gemoeid gaat. Zo weet jij zeker dat je niet voor onaangekondigde verrassingen komt te staan. In de nabije toekomst streven wij ernaar om AGP (AccijnsGoederenPlaats) gecertificeerd te worden, waarna de accijnsgoederen onder schorsing kunnen worden opgeslagen.

Meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden van – uiterst veilige – opslag van accijnsgoederen en ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Laat dan hier je contactgegevens achter, zodat wij je kunnen bellen voor een afspraak. Alles is mogelijk, met Melis.

Copyright © 2020 Melis Logistics | Realisatie: Best4u Media B.V. | Sitemap