Geconditioneerd transport

Kom meer te weten over Melis Logistics

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Geconditioneerd vervoer

Wanneer je kwetsbare, bederfgevoelige producten moet vervoeren, is het erg belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurt. Voedingsmiddelen, zoals vlees, vis, zuivel, groente en fruit, maar ook bloemen en planten moeten onder bepaalde condities getransporteerd worden om kwaliteitsverlies tegen te gaan. Dit wordt ook wel geconditioneerd vervoer of geconditioneerd transport genoemd. Bij Melis Logistics verzorgen we graag geconditioneerd vervoer voor je, zodat je hier zelf geen omkijken naar hebt. Wij beschikken over de juiste wagens en mensen om jouw kwetsbare, bederfgevoelige producten vers en zonder kwaliteitsverlies op de plaats van bestemming te krijgen. Of dit nu in Nederland of in het buitenland is, maakt voor ons niets uit. Met ons geconditioneerd vervoer komen we overal!

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

We zetten graag een extra stap om u te ontzorgen.

Wat is geconditioneerd vervoer?

Onder geconditioneerd vervoer valt al het transport waaraan bepaalde eisen worden gesteld, onder meer met betrekking tot de temperatuur in de trailer. De bederfelijke goederen worden in een gecontroleerde atmosfeer vervoerd. Dit alles om onnodig verlies van kwaliteit tegen te gaan. Wanneer je producten als vlees en zuivel vervoert, wil je natuurlijk wel hebben dat deze producten vers in de schappen terecht komen. Bederfelijke producten die bijvoorbeeld te warm zijn vervoerd, kunnen een gezondheidsrisico vormen. Als het gaat om geconditioneerde voedingsmiddelen is het dus van groot belang om deze tijdig af te leveren. Maar ook bij het transporteren van bloemen en planten is geconditioneerd vervoer onmisbaar.

Geconditioneerd vervoer in binnen- en buitenland

Wij van Melis Logistics verzorgen dagelijks geconditioneerd vervoer. Een perfecte uitvoering van geconditioneerd transport naar de Benelux en Duitsland of Frankrijk is iets waar we ons dagelijks mee bezighouden. Voor complete vrachten als groupage zendingen bieden wij een volledige landelijke dekking. Ons team van professionals staat voor je klaar om aan al je wensen te voldoen. Geef aan wat je wilt transporteren en naar welke bestemming, en wij regelen het voor je! Zoals gezegd kun je bij ons terecht voor geconditioneerd vervoer van diverse goederen. Van bederfelijke voedingsmiddelen tot aan verse bloemen. Geen enkele transport uitdaging is te groot voor ons.

Waarom Melis Logistics inschakelen voor geconditioneerd transport?

Dankzij ons geconditioneerd vervoer heb je nooit te maken met onnodig verlies van kwaliteit. Wij vervoeren alles voor je, van voedingsmiddelen tot aan bloemen, planten, groente en fruit. Van de vele logistieke bedrijven zijn er slechts enkele die ook actief zijn in geconditioneerd vervoer. Wij zijn hier één van en daar zijn we uiteraard erg trots op.

Geconditioneerd transport vraagt om specifieke kennis. Een paar graden verschil tussen de werkelijke temperatuur in de trailer en de ideale temperatuur waarbij de goederen vervoerd moeten worden, kan al leiden tot onverkoopbare producten. Gelukkig zijn we bij Melis Logistics goed op de hoogte van de geldende regels en wetten op het gebied van geconditioneerd vervoer. Onze professionals weten waar ze rekening mee moeten houden. Daarnaast beschikken we over diverse moderne trailers die geschikt zijn voor dit type transport

Jouw wensen centraal

Melis Logistics heeft oog voor de specifieke wensen van jou als klant. We hebben de mogelijkheid om flexibel in te spelen op jouw wensen. Bij ons ben je geen nummertje of zomaar een bedrijf waar wij het geconditioneerd vervoer voor uitvoeren. Wij behandelen je als vriend en vinden het belangrijk dat jij 100 procent tevreden bent met de geleverde dienst. Daarnaast vinden we het wenselijk dat jij het geconditioneerd vervoer op de voet kunt volgen. Bij ons ben je hiervan verzekerd. Volg je zending op de voet met de track & trace code die wij je verschaffen. Een perfect logistiek systeem en efficiënte dienstverlening, daar verzekeren we je van. Wat je bestemming ook is, wij bereiken deze altijd.

Benieuwd naar de mogelijkheden van geconditioneerd vervoer?

Dankzij onze vele jaren ervaring kunnen we met trots zeggen dat we niet zomaar een transportbedrijf zijn, wij zijn een volwaardige logistieke dienstverlener. Een logistieke dienstverlener waar je ook aan het juiste adres bent voor geconditioneerd vervoer. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die we jou te bieden hebben en wil je meer weten over geconditioneerd vervoer? Neem contact met ons op door ons te bellen, een mail te sturen of je gegevens op het contactformulier in te vullen. We vertellen je graag meer!

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

We zetten graag een extra stap om u te ontzorgen.