Artikel ‘De Gelderlander’

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Veel bedrijven maken onnodig veel kosten omdat ze het transport van hun producten nog steeds zelf verrichten. Dit behoort voor hen vaak niet tot de kernactiviteiten. Uitbesteding aan een gespecialiseerd transportbedrijf levert het bedrijf voordelen in tijd en geld op. Alle transportzorgen worden dan uit handen genomen door een klantgerichte en betrouwbare partner.

Dit is één van de pijlers waarop Melis Internationaal Transport zich richt. Met een wagenpark van 23 vrachtwagens heeft het de ideale grootte om snel en flexibel het transport voor diverse klanten te verzorgen. Sinds Marwin Melis vorig jaar de leiding van het bedrijf van zijn vader overnam, is het bedrijf behoorlijk gegroeid. Hij voorziet dan ook een verdere groei van opdrachten van bedrijven die hun vervoer willen uitbesteden. Hij geeft veel aandacht aan acquisitie, en is momenteel bijvoorbeeld met de provincie Zeeland bezig. Daarnaast groeit het aandeel nachtdistributie ook sterk bij Melis. “Zo nodig nemen we de gehele distributie, compleet met wagens en personeel, van een bedrijf over.”

Persoonlijk
“Ik heb alles goed op de rit,” vertelt hij. “Helaas ging de overname van het bedrijf door het plotselinge overlijden van mijn vader vorig jaar sneller dan gepland, maar na het afgelopen jaar heb ik nu de tijd om het bedrijf verder uit te bouwen.” Hij is de vierde generatie van het uit 1914 stammende Arnhemse familiebedrijf. Zijn zus Manuela, die zich na haar studie economie als zelfstandig interim-manager vestigde, ondersteunt hem parttime bij de bedrijfsvoering. Zelfstandig ondernemen zit de Melissen in het bloed: ook hun oudste broer is zelfstandig ondernemer. Marwin hecht sterk aan persoonlijke service: “Als klanten mij vragen of ze de volgende keer dezelfde chauffeur weer mogen hebben, is dat voor ons bedrijf een compliment. Onze vaste en hechte groep werknemers, maakt deze grote klanttevredenheid mogelijk. En als een klant ’s avonds laat nog belt, wordt hij meteen met plezier geholpen en alsnog voor de volgende dag ingepland. Geen probleem.”

Efficiëntie
Melis concentreert zich op het verhuren van transportcapaciteit aan vaste klanten. Het bedrijf onderscheidt zich door een perfecte service en neemt alle transportzorgen uithanden. Voor bijvoorbeeld landelijke groothandelsketens en expediteurs. Melis vervoert door heel Nederland; 15% van de ritten gaat echter de grenzen over. De afgelopen tijd heeft Marwin veel geïnvesteerd in het bedrijf. Zo zijn er 5 nieuwe vrachtwagens als uitbreiding gekomen. Ook in automatisering is veel geïnvesteerd, waardoor het bedrijf een up-to-date managementsysteem heeft en efficiënt kan calculeren. Marwin denkt er ook aan om het bedrijf verder uit te bouwen. Het liefst zou hij dat op de huidige locatie doen. “We willen graag in Arnhem blijven. Deze locatie is immers onze thuishaven waar wij al jaren gevestigd zijn”.

Deel dit bericht met vrienden en familie