Bert Schut nieuwe Warehouse Manager

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Melis Logistics groeit, elke dag weer. Om als organisatie te kunnen blijven groeien is het van belang dat ook alles achter de schermen gestroomlijnd verloopt, bijvoorbeeld in het warehouse. De man die hier verantwoordelijk voor wordt, is Bert Schut. Per afgelopen 1 januari is hij Warehouse Manager binnen Melis Logistics. Een baan die hem op het lijf is geschreven.

Na ruim 22 jaar ervaring in de logistieke sector en veel kennis van warehouses, begon hij aan deze nieuwe uitdaging. Hij maakte dankzij het TIP (Talent Innovation Pooling) programma voor studenten al eerder kennis met Melis Logistics, maar dat hij er ooit zou komen te werken, had hij niet gedacht. “In de tijd dat ik nog bij Eijgenhuijsen werkte, kwamen er twee stagiaires van Melis bij mij in het warehouse kijken. Omdat er elke keer een ander bedrijf aan de beurt was, ben ik ook een keer in het warehouse van Melis geweest. Destijds vond ik het al een prettig bedrijf om te zijn, maar het was verder nooit in mij opgekomen om daar te solliciteren. Uiteindelijk kreeg ik afgelopen jaar een bericht van Nick met de vraag of de functie Warehouse Manager wat voor mij was. Na een goed gesprek, was het snel beklonken.”

Teamgevoel

Bert gaat aan de slag met het verduidelijken van de processen en een goed en leuk team neer te zetten. “Zo weet iedereen waar hij aan toe is. Dus hoe we dingen gaan doen, hoeveel klanten we bijvoorbeeld nog kunnen bedienen of waar alles staat. Dat is best een uitdaging.” Naast zijn dagelijkse werkzaamheden, vindt hij het stiekem heel leuk om, zoals hij zegt: met z’n poten in de klei te staan. “Gewoon af en toe meedraaien op de vloer. Om one of the guys te zijn. Helpen met het leeghalen van een zeecontainer, op de boenwagen rondrijden, noem maar op. Ik ben natuurlijk de hele dag aan het denken en om dan even wat anders te doen is weleens fijn. Daarnaast wordt het ook gewaardeerd en draagt het bij aan het teamgevoel.”

Het team-, of wij-gevoel vindt hij dan ook een van de sterkste punten van Melis. “Er is écht een team. Ik voel me dan ook volledig gesteund vanuit alle kanten. Sommige bedrijven zeggen op papier wel dat ze een hecht team hebben, maar hier is het ook echt zo. Dat is fijn om te ervaren en maakt het dat ik echt op mijn plek zit.”

Melis familie

Wil jij net als Bert onderdeel van de Melis Logistics familie worden? Dat kan, want wij kunnen nog wel wat extra handen gebruiken. Van allround vrachtwagenchauffeur en teamleider warehouse tot Server Engineer. Bekijk de vacatures via werkenbijmelis.nl/vacatures. We zijn echter niet alleen op zoek naar versterking van ons personeelsteam, ook onze klantendatabase kan aangevuld worden. Zoek jij een betrouwbare logistiek partner? Neem dan contact met ons op.

Deel dit bericht met vrienden en familie