De Dag van de Vrachtwagenchauffeur

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Ze zijn de (d)rij(v)dende kracht achter onze vrachtwagens. Ze zijn de onmisbare schakel in onze distributie. We hebben het natuurlijk over onze vrachtwagenchauffeurs. Elke dag rijden ze af en aan naar binnen- en buitenland om (kostbare) goederen te vervoeren. Om ‘onze jongens’ nóg meer blijk van waardering te geven, is het vandaag de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. Een moment om even stil te staan bij dit prachtige vak.

Chauffeur zijn, doe je niet zomaar. Het is een vak. Een vak waarin hard gewerkt wordt. Zonder onze chauffeurs komen jouw goederen namelijk niet op tijd of gewoonweg níet op plaats van bestemming aan. Melis Logistics is dan ook apetrots op haar chauffeurs. Om alle vrachtwagenchauffeurs in het zonnetje te zetten is de Dag van de Vrachtwagenchauffeur in het leven geroepen. Deze dag heeft tevens een ander doel, namelijk de aantrekkingskracht van het beroep vergroten.

Melis Driving Academy

Omdat wij al langer het belang en van dit prachtige beroep inzien, hebben wij sinds een aantal jaar de Driving Academy. Melis Driving Academy leidt medewerkers op tot volwaardige chauffeurs die direct in de praktijk kunnen meedraaien. Ze leren alles van ervaren docenten en het is een training ‘on the job’. Onze chauffeurs leren alles wat ze moeten weten om zelfstandig te functioneren: laden, lossen, benodigde documenten afhandelen en omgaan met klanten. Zodra ze het rijbewijs hebben gehaald, draait de chauffeur direct mee in de planning.

Melis Logistics ijskrabber

Om alle vrachtwagenchauffeurs nog even wat meer te verwennen, heeft Melis speciaal voor onze eigen chauffeurs als voor diegene die komen laden en lossen, een cadeau. Ze krijgen namelijk een eigen Melis Logistics ijskrabber. Eentje die goed van pas komt tijdens deze gure winterdagen. Gedurende de Dag van de Vrachtwagenchauffeur worden er door het hele land meerdere activiteiten georganiseerd. Wij steunen deze dag van harte, want zonder onze vrachtwagenchauffeurs kunnen we uiteraard niet.

Deel dit bericht met vrienden en familie