Een betrouwbare naam in transport

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Als lid van de vierde generatie in een familiebedrijf bouwt Marwin Melis voort op de betrouwbare naam die zijn vader, grootvader en overgrootvader opbouwden sinds 1914.

 

uit: KEN Arnhem – editie 2007

Met zijn 23 jaar is Marwin één van de jongste ondernemers in het Arnhemse. Dat hij de onderneming Melis Transport leidt was wel gepland, maar het is veel sneller gegaan dan voorzien. Het plotselinge overlijden van zijn vader Adri Melis maakte het in 2004 noodzakelijk dat Marwin versneld als directeur aantrad. Inmiddels heeft hij de zaak goed onder controle, daarbij geholpen door zijn zus Manuela, die als zelfstandig interimmanager de nodige ervaring heeft.

Gezonde groei, perfecte service
“We concentreren ons op bedrijven die hun transport aan ons uitbesteden”, legt Marwin uit. Op dit terrein heeft hij het afgelopen jaar al flink uitgebreid. Het aantal voertuigen steeg met zeven naar 23, het aantal medewerkers groeide mee van 17 naar 28. Melis onderscheidt zich door een perfecte service aan zijn klanten. De onderneming neemt voor hen alle transportzorgen uit handen. “Door onze efficiënte bedrijfsvoering en klantgerichte instelling kunnen we snel en flexibel de wensen van onze klanten invullen. Doe waar je goed in bent en laat het vervoer aan Melis Transport over”, zegt Marwin Melis. “Door uitbesteding van het transport kan een bedrijf zich richten op zijn kernactiviteiten en bovendien levert het besparingen op”.

Ervaring telt!
Om nieuwe klanten te werven prijst Melis zichzelf aan als een onderneming die kwaliteit levert met goed materieel en, minstens zo belangrijk, goed personeel. “Wij hebben zeer ervaren mensen, die vaak al heel lang voor ons werken. Sommigen waren al bij ons in dienst toen Marwin nog geboren moest worden”, vertelt Manuela Melis. Al is nu vijftien procent van de omzet internationaal vervoer, voor de groei van zijn onderneming kijkt Melis vooral naar Nederland. De vestigingsplaats blijft Arnhem. Daarmee is het familiebedrijf Melis, sinds 1914, vergroeid. “We zitten hier prima, als we elders veel werk krijgen kunnen we altijd daar een nevenvestiging opzetten”, aldus een optimistische Marwin Melis.

Deel dit bericht met vrienden en familie