Een nieuw palletopslagsysteem voor Melis Logistics!

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Het is weer zo ver: we kunnen een mooie noviteit met jullie delen. Melis Logistics is al enige tijd hard op zoek naar manieren om de opslagcapaciteit te vergroten. Omdat we pas tegen eind 2022 in ons nieuwe onderkomen neerstrijken, hebben we tijdens de zoektocht ook gekeken naar manieren om de beschikbare ruimte in de huidige opslaghal te optimaliseren. Met succes!  Tijdens onze jacht stuitten we op een nieuw palletopslagsysteem: ‘Radioshuttle’.

Het Radioshuttle systeem

Normaalgesproken kan er in ieder vak één pallet worden geplaatst en is er naast ieder rek een rijpad nodig. Dit biedt ons helaas niet de benodigde capaciteit. Het Radioshuttle systeem biedt alles wat we zochten. Deze oplossing kan snel geplaatst worden en is eenvoudig in gebruik. Met dit pallet rackingsysteem kunnen meerdere pallets in kanalen achter elkaar worden gezet. Een geautomatiseerde shuttle verplaatste de pallets naar voren of achteren. Hierdoor kunnen er – in ons geval – tot drie keer meer pallets worden geplaatst op dezelfde vloeroppervlakte. En het mooie is: de investering is voor de langere termijn. Deze oplossing is namelijk ook geschikt om mee te nemen naar de nieuwe locatie.

Verdubbelde capaciteit

Het eerste deel van het Radioshuttle systeem is afgelopen maand geplaatst en direct in gebruik genomen. Begin volgend jaar verwachten we het tweede deel in gebruik te kunnen nemen. In combinatie met een deel conventionele rekken blijven we flexibel en hebben we de opslagcapaciteit meer dan verdubbeld. Dat betekent dat we nóg meer klanten kunnen voorzien van een razendsnelle dienstverlening.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen? Onze mensen staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Neem gerust contact met ons op, we adviseren je graag.


radioshuttle
Deel dit bericht met vrienden en familie