Een Nieuwe Volvo FH Euro 6

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiƫnter
Innovatief in transport en logistiek

ARNHEM – Melis Internationaal Transport uit Arnhem heeft onlangs de eerste door Harbers Trucks afgeleverde nieuwe Volvo FH 460 Euro 6 in gebruik genomen. Na een eerste rit is de conclusie duidelijk: zuinig en comfortabel.

(Via transport-online.nl) Marwin Melis, directeur van Melis Transport is enthousiast. In september 2012 besloot hij dat hij een van de eersten wilde zijn die een nieuwe Volvo FH bestelde. Het moment werd zelfs vastgelegd op tv.

“We hebben enorm veel vertrouwen in dit nieuwe product. Het is een mooi design, waarbij duidelijk is dat overal over is nagedacht. De afwerking is perfect, de cabine ruim en het zicht uitstekend. De truck is uitgerust met een Euro 6 motor, voor ons is dat bijna een gegeven, omdat we direct willen instappen in deze nieuwe technologie. Vandaag hebben we de eerste rit gedaan, bijna 500 kilometer met een verbruik van 4.3. Let wel, het waren de eerste 500 kilometer.”

Meten is weten
Melis Internationaal Transport is volop bezig met het brandstofverbruik. Bijna alle chauffeurs hebben alle trainingen voor Code 95 achter de rug, waaronder zuinig rijden. “Die training is mooi, maar je zult het continu moeten blijven volgen. Voor de chauffeurs is het bijna een competitie. Tegelijkertijd moet je het faciliteren, dat is ook de reden dat we de nieuwe truck hebben uitgerust met een airflow pakket. En daarnaast is hij uitgerust met I-Park Cool, ook dat scheelt in het verbruik. De chauffeur van deze truck is toch drie, vier nachten van huis. I-Park Cool geeft een aangenaam klimaat, zonder dat de motor draait.”

Deel dit bericht met vrienden en familie