Historisch moment: Melis belandt in top 100 van ‘grootste logistieke dienstverleners’

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Afgelopen vrijdag vond voor Melis Logistics een bijzonder moment plaats. Voor het eerst in de historie zijn wij als logistieke dienstverlener in de top 100 van ‘grootste logistieke dienstverleners’ beland. Deze top 100 wordt jaarlijks uitgegeven door Logistiek.nl. Melis kwam dit jaar direct binnen op plek nummer 80. Een gegeven waar we immens trots op zijn.

Het is voor het eerst dat Melis een plek wist te bemachtigen in de top 100. De Top 100 bestond het afgelopen jaar uit vijf indicatoren: de netto-omzet, het aantal vaste medewerkers en het aantal vierkante meter warehouse in Nederland, deelname aan het Lean & Green programma en het aantal duurzame BREEAM-gecertificeerde distributiecentra.

Top 100

Melis heeft deze sprong in de top kunnen maken door flinke omzet groei van onze bestaande business, de uitbreiding van ons klantenbestand, maar ook zeker door verdere ketenintegratie met onze huidige klanten. Bij Melis prefereren we namelijk duurzame relaties boven snelle omzet.  

Daarnaast hebben we ook onze warehouse capaciteit uitgebreid naar 9000m2. Een waarde die meetelt in de beoordeling van de Top 100. Ook hebben we een plek weten te bemachtigen door ons KPI management en klant dashboard met behulp van Power BI en onze eigen datawarehouse en ons onverminderde succes van de Melis Driving Academy.

Felbegeerde plaats

Dit allemaal heeft eraan bijgedragen dat we nu een felbegeerde plaats hebben verkregen. Ook aankomend jaar gaan we natuurlijk onvermoeid door om zo ook volgend jaar week een plek te krijgen.

Deel dit bericht met vrienden en familie