IFS Logistics certificaat in the pocket

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en effici├źnter
Innovatief in transport en logistiek

De feestmaand is pas net voorbij of de volgende feestelijke gebeurtenis dient zich alweer aan. Vorig jaar kregen we al te horen dat we het IFS certificaat in handen hebben, maar afgelopen week kregen we hem dan ook ├ęcht binnen. Met een score van maar liefst 97,43%. Een gegeven waar we trots op zijn. 

Als we het hebben over IFS Logistics dan hebben we het over een norm die ontwikkeld is om de kwaliteit en veiligheid van (non) food producten te waarborgen op het gebied van opslag en transport. De standaard is in het leven geroepen om transparantie en vertrouwen in de supply chain te verkrijgen.

IFS Logistics certificatie

Om te bepalen of een bedrijf, zoals Melis Logistics, gecertificeerd kan en mag worden, let een onafhankelijke controleur op zaken als: verantwoordelijkheid van het hoger management, voedselveiligheids- en kwaliteitsmanagementsysteem, management van personeel en middelen, regels voor de realisatie van de geleverde diensten, product defense en externe controles

Tijdens een audit wordt gekeken of aan de normelementen vanuit de IFS Logistics standaard wordt voldaan en op welke manier. De bovenstaande onderwerpen zijn dus aspecten waar Melis Logistics op beoordeeld is. De audit is afgesloten met het voordragen voor (her)certificering, waarbij een totale eindscore wordt bepaald en er uiteindelijk een certificaat uitgegeven wordt.

Higher level

De IFS Logistics standaard kent twee niveaus van certificatie namelijk: foundation en higher level. Dankzij onze prachtige score van 97,43% hebben wij het higher level certificaat behaald.

Drie jaar op rij

Al drie jaar op rij hebben wij nu de IFS Logistics standaard behaald. Het eerste jaar in 2017 behaalden we een score van 96,72%. In 2018 was het 97,41% en dit jaar was de score zelfs 97,43%. Een lichte procentuele stijging, maar wel een waar we erg blij van worden. Dat betekent namelijk dat we jaar in, jaar uit blijven groeien. Ook aankomend jaar gaan we natuurlijk voor het best mogelijke resultaat. Hopelijk worden dan onze inspanningen, net als afgelopen jaren, weer beloond.

Deel dit bericht met vrienden en familie