Jolanda geniet elke dag van het chauffeursvak

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Waar de een graag juf of prinses wil worden, had Jolanda Dingelhoff een hele andere droom. Al sinds dat ze klein is, zag zij zichzelf later over de weg heen scheuren, als vrachtwagenchauffeuse. Na een intensieve opleiding van een half jaar, behaalde ze haar diploma. Een droom die uitkomt. Inmiddels verrijkt ze de Nederlandse snelwegen voor Melis Logistics met haar eigen bakbeest: een Rittal vrachtwagen.

Ze wist al jaren dat het chauffeursvak wel iets voor haar was. Toch duurde het even. “Ik heb Motorvoertuigtechniek gedaan, dus ik wist dat ik het heel interessant vond, maar een rijopleiding was gewoon best prijzig. Uiteindelijk ben ik interieurverzorgster geworden”, lacht ze. Iets heel anders. Het chauffeursvak bleef haar echter trekken.

Vrienden in het vak

Jolanda heeft dan ook veel vrienden die ook in het vak zitten. Nadat ze door iemand die al bij Melis werkt, werd getipt,  besloot ze eens een kijkje te nemen. “Toen ik bij Melis binnenkwam, waren ze net bezig met het opstarten van de Melis Driving Academy. Mijn opleiding heb ik dus elders gevolgd, maar bij Melis ben ik uiteindelijk verder gegaan.”

Inmiddels heeft ze binnen ons transportbedrijf vast werk en rijdt ze met een gloednieuwe Rittalwagen. Rittal is een toonaangevende producent van behuizingen met een breed scala aan accessoires. Men houdt zich bezig met de productie van schakelkastsystemen, elektronicaopbouwsystemen, schakelkastklimaatbeheersing, stroomverdelingscomponenten, CS behuizingen voor buitenopstelling ten behoeve van communicatiesystemen. “Omdat het dus zulke grote kasten zijn, die niet altijd op pallets passen, moet je moet een steekwagen werken. Dat maakt het uitdagend, maar daar houd ik wel van. Daarnaast vind ik het leuk dat ik echt een band opbouw met vaste klanten.”

Koning te rijk

Ze voelt zich als een koning te rijk op de weg. “Het chauffeursvak is gewoon geweldig. Je bent toch een beetje eigen baas, je zit lekker alleen op de weg en het voelt magisch als ik met zo’n grote wagen over het asfalt rijd. Ik ben zelf niet zo heel groot en als ik dan ergens aankom, dan kijken mensen weleens van: ‘wow zo’n kleine vrouw en dan zo’n wagen besturen’. Ik kan het eigenlijk niet onder woorden brengen. Het is gewoon prachtig en ik ben dan ook heel blij dat ik dit elke dag kan doen.”

Deel dit bericht met vrienden en familie