Jubileum groot succes!

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Op 4 oktober 2008 vierde Melis Transport haar 90-jarig jubileum. Daarnaast werden op deze dag de nieuwe bedrijfshal en het nieuwe kantoor officieel in gebruik genomen. Melis Transport wilde met deze feestelijke dag iets terug doen voor de trouwe medewerkers, en natuurlijk voor haar klanten.

Vanaf 14:00 was het een drukte van belang op de Nieuwe Havenweg. Een trailer van Melis Transport verwelkomde de bijna driehonderd genodigden, en busjes vervoerden de gasten van de parkeerplaats naar het bedrijfsterrein. Op het terrein stonden de vrachtwagens netjes gerangschikt en kon iedereen die niet direct te maken had met transport de auto’s eens van dichtbij bekijken. Omdat Melis Transport een familiebedrijf is was ook volop aan de kinderen, die vanzelfsprekend welkom waren, gedacht. Er mocht een auto beschilderd worden, er was een springkasteel en er was een graffiti-spuit-wedstrijd georganiseerd op één van de trailers. Vanuit historisch oogpunt was er ook een koets met een paard geregeld; Melis Transport vervoerde immers in den beginne voornamelijk personen! De kinderen hadden een gezellige middag, en ook sommige oudere genodigden leefden zich naar hartenlust uit.

Rond drie uur was de officiële opening in de nieuwe bedrijfshal. Waar normaal op- en overslag plaatsvind was nu een gezellige huiskamer gecreëerd door Bar Florian uit Arnhem. Omdat het een 90-jarig jubileum betrof was de hal van links naar rechts ingedeeld in ‘oud’ en ‘nieuw’. De gezellige jaren-50 huiskamersfeer liep geleidelijk over in het heden. Tijdens de speech door Marwin Melis werd vooral het flexibele karakter van het bedrijf benadrukt, en daarmee de loyaliteit van de werknemers: “…Niets is ons te gek, om aan de wensen van de klant tegemoet te komen…” Juist die flexibiliteit is de basis geweest voor een jarenlange samenwerking met verschillende klanten, en zorgt nu voor een toenemend klantenbestand.

Na de speech van Marwin Melis was het de beurt aan Richard Spekebrink van de Vihamij, de oudste klant van het bedrijf. Ook hij roemde de mate waarin Melis Transport alle vervoerszorgen uit handen kon nemen, en altijd bereid was om tegemoet te komen aan de meest uiteenlopende transportwensen. In de geest van ‘oud en nieuw’ verzorgde ook de jongste klant van Melis Transport, Sjaak Roes van Synerlogic, een speech. Naast deze speeches was er ook tijd voor symboliek, en werd door Roes een gieter overhandigd om de eerder aangeboden boom water te geven: “Omdat geen enkele samenwerking kan groeien zonder zorg en toewijding.”

Hoogtepunten van het officiële gedeelte waren het opdragen van de nieuw gespoten Neusaan wijlen Adri Melis; de derde generatie in het bedrijf, en de fotoshow, wederom van oud naar nieuw, begeleid door muziek. Tijdens de fotoshow werd duidelijk waarom Melis Transport een uniek bedrijf is: In weer en wind, in hagel en regen, het transport moest en zou doorgaan. Ook was er volop aandacht voor de vaste waarden binnen het bedrijf: de trouwe chauffeurs, waarvan er eentje al 31 jaar in zijn proeftijd zit en nog steeds naar alle tevredenheid rondrijdt. Het heffen van de champagneglazen zorgde voor de afsluiting van het officiële gedeelte, waarna de festiviteiten nog lang doorgingen.

Deel dit bericht met vrienden en familie