Kooiaaptraining

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiƫnter
Innovatief in transport en logistiek

Melis Transport is een betrouwbare en flexibele logistiek dienstverlener. Een van onze specialiteiten is het uitvoeren van kooiaaptransporten. Een kooiaap maakt het mogelijk om hoogwaardige goederen of goederen van bijzondere afmetingen snel en precies te kunnen laden of lossen. Dat betekent naast tijdwinst ook dat de klant de goederen precies daar neer kan laten zetten waar hij of zij dat wil. Op zaterdag 24 oktober was er daarom op het terrein van Melis Transport een kooiaapcursus georganiseerd, zodat iedereen verantwoord met een kooiaap om kan gaan.

Op zaterdagmorgen verzamelden ruim tien chauffeurs zich in alle vroegte op het terrein van Melis Transport. Meer en meer wordt er door klanten gevraagd om te leveren met een kooiaap. Daarom vinden wij het belangrijk dat al onze chauffeurs op een verantwoorde manier om kunnen gaan met deze apparatuur. Op die manier is de persoonlijke veiligheid gewaarborgd, als mede die van de lading die gelost of geladen moet worden.

Na een goede kop koffie werd een trailer neergezet om te kunnen oefenen met af- en aankoppelen van de kooiaap op de trailer. Tegelijk was er een aantal chauffeurs bezig om te oefenen met het manoeuvreren; iets dat nog niet voor iedereen mee viel omdat je zoveel bewegingsvrijheid hebt dat het goed nadenken blijft welke kant je nu eigenlijk op gaat.

Aan het eind van de dag kregen alle deelnemende chauffeurs te horen dat ze met vlag en wimpel geslaagd waren voor het diploma. Dat betekent dat vrijwel alle chauffeurs van Melis Transport verantwoord met een kooiaap kunnen werken, en dat voor de klant een hoge laad- en losefficiƫntie gehaald kan worden. Dit, plus het feit dat alle chauffeurs ADR-gekwalificeerd zijn, maakt dat Melis Transport een ploeg van werknemers heeft die hoogopgeleid is. Een team om trots op te zijn, maar bovenal een team om op te bouwen en om mee te groeien.

Deel dit bericht met vrienden en familie