Marwin Melis staat zijn mannetje

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiƫnter
Innovatief in transport en logistiek

ARNHEM – Van vijftien naar dertig vrachtwagens. Van zeventien mensen naar 35 werknemers. Van 1,5 miljoen omzet naar 3,5 miljoen omzet. “We hebben de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt”, constateert Marwin Melis, directeur van Melis Internationaal Transport in Arnhem nuchter.

 

 

Uit De Gelderlander, 4 oktober 2008

Als 21-jarige sprong hij vier jaar geleden in het diepe en nam het bedrijf over toen zijn vader, Adri Melis overleed. “Ik was 21, net een maand klaar met mijn logistieke opleiding, toen mijn vader overleed”, vertelt Marwin Melis. “Hij werd in augustus 2004 ziek en overleed op 4 oktober van dat jaar. Ik zou wel in de zaak komen, maar niet op deze manier.”

Dat Marwin, de jongste van vier kinderen, het bedrijf op den duur zou overnemen lag voor de hand, zegt zijn zus Manuela Melis. “Hij was als kind al bezeten van auto’s en vrachtwagens. Bij ons lag dat anders.” Dat neemt niet weg dat Manuela Melis haar broer met raad en daad terzijde staat. Ze heeft haar eigen bureau voor interim-management. “Marwin huurt mij in als hij een ingewikkelde klus heeft.” Familiebedrijf Melis viert vandaag het 90-jarig bestaan met een groot feest in een gloednieuw bedrijfspand aan de Nieuwe Havenweg in Arnhem. “We draaien goed”, zegt Marwin Melis. “Op deze manier willen we iets terug doen voor onze medewerkers en klanten.”

Melis had ooit een bedrijfspand aan de voet van de John Frostbrug. Dat werd aan het begin van de Tweede Wereldoorlog platgebombardeerd. Melis vertrok naar de Boulevard Heuvelink en verhuisde in 1988 naar de Nieuwe Havenweg. “Vroeger deden we veel zwaar transport. Van bulldozers tot giraffen voor Burgers’ Zoo”, legt Marwin Melis uit. ” Nu doen we veel transport dat speciale zorg nodig heeft. Zoals het vervoer van sanitair voor groothandel Vihamij uit Arnhem, onze oudste klant.”

“Er is veel gebeurd. Marwin doet het heel goed”, zegt zijn moeder Rietje Melis. Zij werkte ook in het bedrijf en is nu eigenaar van het onroerend goed aan de Nieuwe Havenweg 13 en 15. “Natuurlijk zijn er mensen die je in het begin uitproberen. Dan moet je je mannetje staan “, zegt Marwin Melis. “De transportwereld is een heel harde wereld met minimale marges. Ik noem het vaak de hak-op-de-takshow. Je moet snel kunnen schakelen en resoluut zijn. Dat vind ik juist leuk.”

Deel dit bericht met vrienden en familie