Melis breidt stellingen uit voor Wiggers

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

We zetten graag een stapje extra voor onze klanten. Een mooi voorbeeld hiervan is een investering van grotere stellingen zodat de pakketten van Wiggers op een veilige manier opgeslagen kunnen worden. Al een aantal jaar verzorgen wij het transport én de opslag voor dit prachtige bedrijf. Omdat de pakketten een lengte tot wel 5 meter kunnen hebben, zorgden we voor nieuwe, grotere stellingen zodat we te allen tijde schade kunnen voorkomen.

Melis is niet ‘zomaar een transportbedrijf’, maar een volwaardige, betrouwbaar logistieke dienstverlener – zowel in Nederland als in het buitenland. Om deze naam eer aan te blijven doen, investeren wij regelmatig in nieuwe vrachtwagens, producten of dus ook stellingen.

Nieuwe stellingen

Al een geruime tijd werken Melis en Wiggers samen. Omdat de pakketten die Melis voor Wiggers vervoerd én opslaat tot wel vijf meter kunnen zijn, besloten we nieuwe stellingen aan te schaffen van 8 meter hoog en 15 meter breed. Warehousemanager Bert Schut: “We hebben deze stellingen nu een maand of twee en in de praktijk blijkt dat het goed werkt. Je moet je voorstellen dat er een trailer binnenkomt met bijvoorbeeld vensterbanken. Als deze dan in een standaard stelling gezet moeten worden en je hebt de achterste nodig, dan moet je alles uitpakken en is de kans op schade groter. Door de aanschaf van grotere stellingen kunnen we het aantal handelingen minimaliseren. Nu komt het uit de wagen en wordt het direct in de stelling gezet.” Elk pakket kan nu afzonderlijk in een stelling staan.

Opslag en verzorgen van deelleveringen

Wiggers maakt echter niet alleen vensterbanken. Het bedrijf houdt zich bezig met het maken en ommantelen (wrappen) van profielen. Gerrit Hartman van Wiggers: “De profielen die wij maken zijn voor onze business-to-business klanten. Denk hierbij aan klanten als bouwbedrijven, groothandels en diverse industrieën. Deze bedrijven hebben over het algemeen lange profielen nodig zoals bijvoorbeeld plafondbalken, plinten, vensterbanken en andere profielen. Hierdoor zijn de pakketten erg groot en is er voldoende opslag nodig.” Dat is dankzij de nieuwe stellingen geen probleem meer. Naast de opslag en het verzorgen van deelleveringen rijdt Melis ook volle vrachten. “Hierdoor zijn we nu met meerdere vrachtwagens tegelijk op verschillende plekken. Zo verloopt de distributie ook nog eens snel en wordt het altijd geleverd. We hoeven geen rekening meer te houden met de transportcapaciteit. We roepen wat en waar we het nodig hebben en Melis kan het voor ons afleveren, met of zonder kooiaap. Dat is een fijne samenwerking.”

Betrouwbaar logistiek partner

Ben je ook op zoek naar een betrouwbare partner die zowel opslag van goederen kan garanderen als het transport? Melis Logistics is altijd op zoek naar fijne samenwerkingen. Voor meer informatie, neem contact met ons op via 026-3611333.

Deel dit bericht met vrienden en familie