Melis creëert ruimte voor de opslag van accijnsgoederen

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Net als het transport, staat ook de ontwikkeling van onze toekomstplannen geen dag stil. Blijven innoveren is een belangrijk onderdeel van het succes van Melis Logistics. Eerder al werd er gecommuniceerd over het aanbod van op- en overslagcapaciteit voor derden. Nu wordt het aanbod van de bestaande dienstverlening nog verder uitgebreid: binnenkort kunt u ook uw accijnsgoederen opslaan in ons warehouse.

Strenge procedures
In Nederland wordt er op een aantal goederen accijnzen geheven. Hierbij kunt u denken aan alcohol (gedistilleerd, bier en wijn) en tabak. Voor het opslaan van deze goederen geldt een strenge procedure. Zo is er een speciale vergunning benodigd, welke uitsluitend wordt afgegeven door de Douane. Melis is sinds kort in het bezit van deze vergunning en biedt daaruit voortvloeiend de mogelijkheid voor opslag en distributie van accijnsgoederen. Hiervoor is reeds ruimte ingericht in onze tijdelijke vestiging, waardoor u niet hoeft te wachten tot de oplevering van ons nieuwe pand.

Betrouwbare partner
Wanneer u goederen opslaat en vervolgens ‘uitslaat tot verbruik’ (vanuit het warehouse overbrengt naar de gewenste bestemming), wil de overheid dat er accijns afgedragen wordt. Melis staat u natuurlijk graag bij in de afhandeling van de administratie die hiermee gemoeid gaat. Zo weet u zeker dat u niet voor onaangekondigde verrassingen komt te staan. In de nabije toekomst streven wij ernaar om AGP (AccijnsGoederenPlaats) gecertificeerd te worden.

Met het toevoegen van deze dienst breidt Melis het bestaande aanbod weer een klein stukje verder uit. Wij streven ernaar om uw betrouwbare partner te zijn, en te blijven, die uw onderneming volledig ontzorgt op het gebied van logistieke dienstverlening. Zodat u zich volledig kunt focussen op de zaken die er voor u écht toe doen – dan doen wij de rest.

Deel dit bericht met vrienden en familie