Melis Driving Academy: de motor is gestart!

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Na maanden voorbereiden was het na de recente jaarwisseling eindelijk zover: de speciale Melis Logistics les-vrachtwagen werd ingericht, opgepoetst en volgetankt – klaar voor het opleiden van onze toekomstige chauffeurs. Begin januari reden de eerste leerlingen het Duivense terrein af, tot het bot gemotiveerd om die felbegeerde ‘E’ aan hun C-rijbewijs toe te voegen.

Het afgelopen jaar heb je meerdere keren gelezen over de Melis Driving Academy, onze eigen rijschool. Een uniek initiatief waarmee wij een einde willen maken aan de chauffeursschaarste en de prachtige groei van ons bedrijf – nu en in de toekomst – kunnen blijven bijbenen.

Eigen Melis collega’s opleiden
Rijinstructeur Edwin Jonkers reed al jaren als chauffeur bij Melis Logistics en wordt nu omgeschoold tot rijinstructeur voor het CE-rijbewijs. Voordat hij de plek achter het stuur zelf weer innam en logistieke ritten voor ons gingen rijden, had hij zijn eigen rijschool voor het auto- en motorrijbewijs. Edwin weet dus niet alleen hoe er in een vrachtwagen gereden moet worden, maar kan de leerlingen dankzij zijn Melis-ervaring tevens perfect begeleiden bij de werkzaamheden aan het dock. De tweede rijinstructeur is de ervaren Wim Zonnenberg, die zich recentelijk heeft aangesloten bij de Melis-familie en zich met evenveel enthousiasme voor de Driving Academy inzet. Twee mannen met een flinke dosis expertise en ervaring, waar de leerlingen veel van zullen leren.

Vrouw in de transportwereld
Tijdens de lessen rijden de leerlingen ‘echte’ routes uit de praktijk. Een win-win situatie; de aankomende chauffeurs worden optimaal voorbereid op hun zelfstandige ritten en Melis beschikt over extra mankracht op de weg. Een leuk detail: recentelijk zijn er niet alleen twee heren vol goede moed begonnen aan hun CE-rijbewijs, maar is ook de eerste dame enthousiast in de rood/gele leswagen gestapt voor het uitbreiden van haar papieren. Een mooiere start van de Melis Driving Academy hadden wij ons niet kunnen wensen.

Bouwen aan een succesvolle, stabiele toekomst
Melis Logistics kijkt uit naar het verwelkomen van nieuwe chauffeurs die, net als wij, van binnen warm worden van ronkende motoren en de passie voor het transportvak delen. Met veel vertrouwen investeren wij in onze medewerkers, want zij zijn het kapitaal van de onderneming en de basis van het succes. Alleen door samen te werken is Melis Logistics in staat om te bestaan én te blijven groeien.

Wil jij ook met de Melis Driving Academy op weg naar jouw CE-rijbewijs? Meld je aan via dit formulier en wie weet stap jij binnenkort in onze rood/gele krachtpatser!

Deel dit bericht met vrienden en familie