Melis gaat voor groen!

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Arnhem, onlangs overhandigde Harbers Truck duiven, de sleutels van vijf nieuwe Volvo’s FH Euro-6 aan Melis Internationaal Transport. Vier van deze nieuwe Volvo’s beschikken over 420pk sterke motoren, globetrotter cabine en zijn geleverd in de welbekende Melis kleuren. De vijfde Volvo is geleverd met een 460pk sterke motor en in de kleuren van het zusterbedrijf van Melis Transport, Truckherstel Duiven.

Naast de levering van vijf nieuwe Volvo FH’s, zijn er ook twee nieuwe Scania’s geleverd. De levering van deze voertuigen is gedaan door Scania Arnhem. Deze nieuwe Scania’s zijn geleverd in G360 Highline Euro-6 uitvoering wederom in de bekende Melis kleurstelling. Met de levering van deze nieuwe vrachtwagens, beschikt Melis Internationaal Transport over een up-to-date wagenpark, met alleen maar Euro-5 en Euro-6 motoren. Het aandeel Euro-6 motoren in het wagenpark ligt op het moment rond de 20% procent. De keuze voor deze vervangingsinvesteringen komt mede door de wens om de Lean and Green Award te behalen.

Op het moment van schrijven, is er een stagiair bezig deze Award voor het bedrijf te behalen. Met het behalen van deze Award wil Melis Transport laten zien, dat duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staat binnen het bedrijf. De Lean and Green Award houdt in dat het bedrijf binnen vijf jaar twintig procent CO2 reduceert, zonder dat het ten koste gaat van het bedrijfsresultaat. Daarnaast houdt een reductie van CO2 vaak ook een reductie van kosten in. Dit zorgt er voor dat de continuïteit van het bedrijf gewaarborgd wordt en het door kan gaan voor het 100 jarige jubileum!

Deel dit bericht met vrienden en familie