Melis in bedrijvengids

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Melis Transport is met recht een échte Arnhemse onderneming. Al vier generaties lang verzorgt het familiebedrijf transporten in heel Europa. “Maar we doen het niet alleen,” zegt directeur Marwin Melis, verwijzend naar ‘zijn’ dertig vrachtwagenchauffeurs. Melis Transport dankt zijn succes aan een continue professionalisering en een scherp oog voor de wensen van de klant.

Uit: Bedrijvengids Arnhem 2009/2010

“Het opmerkelijkste dat we ooit hebben vervoerd is een giraffe,” weet directeur Marwin Melis. “Dat is al lang geleden. Vorig jaar moest een Ferrari racewagen van legosteentjes worden vervoerd en geplaatst. Dit zijn de krenten in de pap naast het ‘reguliere’ transport. In dergelijke gespecialiseerde transporten zit een meerwaarde voor de klant. Zo kan een object als de Ferrari met hulp van een speciale kooiaap, een zeer flexibele meeneemheftruck, nauwkeurig op zijn plek worden gezet. Deze vorm van value added logistics geldt voor alle opdrachten, waaronder het specialistische vervoer voor beurzen en evenmenten. De chauffeur stelt de getransporteerde producten op en verzorgt alle aansluitingen.” Naast deze servive kunnen goederen ook worden op- of overgeslagen in de loods die vorig jaar is gebouwd. Melis: “zo zijn wij nog meer een verlengstuk voor een bedrijf. De klant kan zijn hele logistieke proces aan ons uit handen geven. Onze loods is 600 vierkante meter en heeft een opslagcapaciteit van 500 palletplaatsen.”

Track & Trace
Opdrachtgevers die willen weten wat de status van het vervoer is, kunnen met een Track & Trace-systeem op de website op de hoogte blijven. Melis: “Met hulp van een inlogcode kunnen klanten onze wagens volgen.” De wagens van Melis zijn uitgerust met een GPS-systeem dat het mogelijk maakt om ze tot op straatniveau te volgen. Klanten die zijn ingelogd kunnen zelfs berichten met de chauffeurs uitwisselen. Al negentig jaar is Melis een betrouwbare partner in transport. Sinds zijn aantreden in 2004 heeft de 26-jarige Marwin hard gewerkt. Dat zijn aanpak vruchten afwerpt blijkt wel uit de omzet: die is in vier jaar tijd verdubbeld.

Snelheid en flexibiliteit
De nadruk voor Melis Transport ligt op binnenlandse ritten. Dankzij de ligging van Arnhem fungeert het bedrijf als een spil tussen Randstad en Ruhrgebied. Dit maakt Melis ook een zeer geschikte partner voor vervoer in Europa. De grootste kracht ligt in snelheid en flexibiliteit. Melis: “Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar en we deinzen niet terug voor omvangrijke spoedklussen. Een bedrijf moet zich kunnen richten op zijn kernactiviteiten. Wij nemen die zorg uit handen. Als het nodig is, ga ik zelf achter het stuur zitten!”

Deel dit bericht met vrienden en familie