Melis is helemaal lean and green

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

We waren reeds in het bezit van het IFS-certificaat en kregen de Lean & Green Award al toegekend. We zijn erg verheugd te kunnen melden dat we nog iets aan dit rijtje kunnen toevoegen! We hebben nu namelijk ook de Lean & Green sterrenstatus bereikt!

Duurzaamheid voorop
Tijdens de laatste Klimaattop is bepaald dat Nederland in 2050 de CO²-uitstoot in transport en mobiliteit met 60% moet hebben gereduceerd ten opzichte van 1990. De vraag naar transport blijft echter toenemen en dat maakt het een grote uitdaging. We moeten de nodige maatregelen treffen, maar Melis loopt nergens voor weg: samen zetten we onze schouders eronder. Lean & Green helpt hierbij en is hét Europese stimuleringsprogramma voor duurzame logistiek, dat uitgevoerd wordt door Connekt. Samen streven we naar meer duurzaamheid door het milieu minder te belasten en de bedrijfs- en logistieke processen efficiënter in te richten.

Star-uitreiking
In 2014 kreeg Melis de Lean & Green Award al toegekend, omdat we met een goedgekeurd plan van aanpak hebben laten zien binnen maximaal vijf jaar een CO²-reductie van 20% te kunnen bereiken. De volgende stap is de Lean & Green Star, wanneer blijkt dat het gestelde doel ook daadwerkelijk gehaald is. Onze doelstelling was om in 2016 een CO²-reductie van 23,23% ten opzichte van 2011 te realiseren. Bij Melis streven we samen al onze doelen gedreven, gefocust en vol passie na en zo hebben we ook deze gehaald. Lean & Green kent als derde stap nog de Tweede Star. Hier komen we in de toekomst misschien voor in aanmerking dankzij de zonnepanelen en warmtepomp bij ons nieuwe pand en vanwege het feit dat ons wagenpark gemiddeld twee jaar oud is. Voor nu zijn we erg blij dat we dankzij deze teamprestatie aanstaande 18 mei de Lean & Green Star officieel in ontvangst mogen nemen tijdens een uitreiking!

Deel dit bericht met vrienden en familie