Melis krijgt adviesrapport van Windesheim studenten

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Wij houden van ambitieuze ideeën én mensen. Afgelopen week brachten we dan ook een bezoek aan vijf jonge, ambitieuze studenten van Hogeschool Windesheim die speciaal voor ons een adviesrapport hebben geschreven. Onze chauffeurs kennen buiten Nederland inmiddels ook blindelings de weg. Toch brachten Dylan, Willem, Tim, Thom en Henk Evert een advies uit over hoe wij de Duitse markt kunnen betreden met, met name onze kooiapen.

Transport is een belangrijk logistiek onderdeel van een onderneming. Of het nu nationaal of internationaal transport betreft, het is van belang dat dit tot in de puntjes goed verzorgd is en dat weten wij maar al te goed. Wij zijn dan ook gegroeid van een nationaal transportbedrijf, tot een belangrijke speler op de Europese markt. Met name Duitsland en België zijn voor ons geen onbekend terrein.

Kooiaaptransport op de Duitse markt

Ondanks dat Duitsland bekend terrein is, hebben de vijf studenten onderzocht hoe wij de Duitse markt nóg beter kunnen bedienen en betreden. In het rapport staan voor Melis een aantal zeer waardevolle conclusies. Uit het onderzoek blijkt dat we de Duitse markt het beste kunnen betreden met kooiaap-, kraan- en semidieplader en hoogwaardig transport. Om dit voor elkaar te krijgen hebben ze geadviseerd om eigen accountmanagers aan te nemen die net over de grens wonen of de Duitse taal goed beheersen. Duitse bedrijven hebben namelijk een sterke voorkeur voor de lokale taal.

Hierbij adviseren ze om naast Nederlandse ook Duitse chauffeurs op te leiden waardoor er meer capaciteit ontstaat en de kwaliteit hoog blijft. Hierbij zouden wij er goed aan doen om de Duitse taal op te nemen in de opleiding. Melis optimaliseert op elke mogelijke manier haar transport. Wij zijn dan ook erg blij met dit adviesrapport waaruit blijkt dat we nog meer kunnen halen uit onze service transport in Duitsland.

Collega’s van de toekomst

Melis blijft graag in contact met jonge, ambitieuze studenten. Zij zijn namelijk de nieuwe collega’s van de toekomst. Wij willen Dylan, Willem, Tim, Thom en Henk Evert dan ook hartelijk bedanken voor hun uitgebreide en informatieve rapport. Het rapport heeft ons als familiebedrijf weer nieuwe inzichten gegeven.

Ben jij als student ook betrokken bij een logistieke opleiding en/of wil je meer informatie over ons familiebedrijf? Neem dan contact met ons op via 026 – 36 11 333 of via info@melislogistics.nl. Omdat wij onszelf constant uitdagen, vinden wij informatie of onderzoek over onze dienstverleningen zeer waardevol.

Deel dit bericht met vrienden en familie