Melis Logistics bedankt en feliciteert HR-afstudeerstagiaires

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Begin juli kon de vlag uit: onze twee HR-stagiaires rondden beiden hun afstudeerstage af met een 8! De afgelopen vijf maanden deden zij onderzoek naar het vitaliteitsbeleid (Muriel) en de gespreksvoering (Maaike) binnen Melis Logistics. Met hun uitgebrachte adviezen zijn wij weer een stap dichterbij het creëren van een zo fijn, veilig en gezond mogelijke werkomgeving voor onze medewerkers.

Groeien én tevreden houden tegelijk

In de afgelopen jaren is niet alleen ons wagenpark enorm gegroeid, de 100e wagen komt nu echt dichtbij, maar werd ook ons personeelsbestand aanzienlijk uitgebreid. Echter, hoe houd je iedereen, ook met deze aantallen, zo tevreden mogelijk? Muriel en Maaike onderzochten het tijdens hun afstudeerstages op onze HR-afdeling. Zowel het rapport van Muriel als dat van Maaike hebben wij met veel belangstelling in ontvangst genomen. In de haast van alledag is het goed om stil te staan bij de zaken die de basis vormen en bijdragen aan het welzijn van onze medewerkers. Zij vormen per slot van rekening het kapitaal van de onderneming. Nick Broekhuysen, Operationeel Manager bij Melis Logistics, omschrijft de bijdrage van de twee studentes: “Muriel en Maaike hebben ons voorzien van brede adviezen, waar wij op verschillende aandachtsgebieden mee aan de slag kunnen. Er valt veel winst te behalen binnen de verschillende werkgebieden, op een manier die bij Melis Logistics past en dat is top.”

Vitale Melis Logistics medewerkers

Muriel Janse (22) heeft zich voor haar onderzoek gericht op het opzetten van een vitaliteitsbeleid, om hiermee de vitaliteit van onze medewerkers, in alle leeftijdsfasen, te bevorderen. Ze nam hiervoor niet alleen ons bedrijf uitgebreid onder de loep, maar peilde ook de visie van een aantal medewerkers. Om uiteindelijk de meest passende oplossing te kunnen bieden, dient immers eerst de wens in kaart gebracht te worden. Met succes, want in haar uitgebreide rapport reikt Muriel diverse instrumenten aan waarmee de medewerkers naar het lijkt, zowel onderweg als op kantoor, zo gezond en gelukkig mogelijk zijn.

Communicatie binnen Melis Logistics

Maaike van der Loop (22) hield zich tijdens haar stage bezig met de communicatie binnen Melis Logistics. Goed contact met-, en dito begeleiding van, medewerkers draagt bij aan de ontwikkeling van zowel de individuen als het grote geheel. Ook Maaike ging voor haar onderzoek in gesprek met een aantal medewerkers, om zo een helder uitgangspunt te kunnen schetsen. In het bijna dertig pagina’s tellende adviesrapport geeft Maaike duidelijke handvatten waarmee wij onze communicatie nóg verder kunnen aanscherpen. Want om de medewerkers waar mogelijk te kunnen (blijven) helpen, is het belangrijk dat wij elkaar goed begrijpen.

Onlangs ontvingen beide dames hun felbegeerde hbo-diploma waarmee zij de opleiding Human Resources Management aan de HAN officieel afgerond hebben. Gefeliciteerd en natuurlijk bedankt voor jullie waardevolle onderzoeksresultaten!

Melis Logistics bedankt HR-afstudeerstagiaires

V.l.n.r.: Nick, Muriel, Marwin en Maaike

Deel dit bericht met vrienden en familie