Alle Nieuwsberichten Melis Logistics samenwerking Rittal B.V.
 9 november 2018

Melis Logistics breidt samenwerking met Rittal Nederland uit.

Sinds 1 november jl. heeft Melis Logistics de samenwerking met Rittal aanzienlijk uitgebreid. Na het verzorgen van incidentele ritten ligt nu het transport – zowel voor als achter de schermen – van de Nederlandse divisie volledig in onze handen.

Samenwerking in de Liemers

Rittal is een grote organisatie met meer dan 55 vestigingen wereldwijd. Ze ontwikkelt innovatieve producten op het gebied van kastsystemen, stroomverdeling, klimatisering en IT-infrastructuur in één systeemplatform: ‘Rittal – The System’.  Het hoofdkantoor van Rittal Nederland is gevestigd in Zevenaar. Vanuit het warehouse (zie foto hieronder) worden de onderdelen naar de klant vervoerd. Een belangrijke taak die sinds vorige week volledig aan ons is uitbesteed. Zoals vanouds werd er snel geschakeld en waren de vrachtwagens direct onderweg. Geert Laseur, Algemeen Directeur van Rittal Nederland, ziet de uitbreiding van de samenwerking als een logische keuze: “Melis Logistics is een club van professionele mensen. Ze zijn goed in hun communicatie en niets is te gek.”

Tekst loopt door onder de foto. Je ziet hier het warehouse van Rittal Nederland 

Nationaal transport en distributie

Sinds 2013 verzorgt Melis Logistics al ritten voor Rittal Nederland, waarvan het gros binnen onze landsgrenzen plaatsvindt. Door de intensivering van de samenwerking leveren wij inmiddels niet langer alleen de benodigde mensen en de middelen, maar verzorgen we ook de planning van de ritten en de digitale verwerking ervan. Zo worden er automatisch statusupdates afgegeven via EDI (Electronic Data Interchange). Dit is een stelsel waarin elektronische bedrijfsdocumenten automatisch uitgewisseld worden tussen onze computers en die van Rittal Nederland. Ook de vrachtbrieven worden digitaal afgetekend en het creëren van een tweede pakbon is een peulenschil. Hiermee wordt het transportproces naar een hoger en efficiënter niveau getild en kunnen we nóg meer voor onze klant betekenen. En dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait. Rittals lijfspreuk kan dit alleen maar beamen: ‘Want de toekomst – uw succes – begint niet straks, maar nu’.

In het kader van een optimale planning, en de missie om lege trailers waar mogelijk te voorkomen, zorgt deze ontwikkeling eveneens voor een vergroot distributie-aanbod naar de Liemers. Heb jij retourzendingen voor de omgeving  Arnhem/Zevenaar? Wij zorgen er graag voor dat ze op het juiste moment, op de juiste locatie worden afgeleverd. Bel 026 – 36 11 333 of vul hier formulier hieronder in om de mogelijkheden door te spreken.

Copyright © 2019 Melis Logistics | Realisatie: A!tention B.V. | Sitemap