Melis Logistics doorstaat IFS audit met vlag en wimpel

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

2017 lijkt voor Melis Logistics enkel uit hoogtepunten te bestaan. Het recente IFS Logistics certificaat is er zo één. Net als vorig jaar hebben wij dit certificaat, na een uitgebreide audit, met een lovende beoordeling mogen ontvangen. De waanzinnige score van maar liefst 96,53% is een prachtige afsluiting van dit fijne jaar!

Europese standaard
IFS staat voor International Featured Standards (voorheen International Food Standards) en is ontwikkeld door een Duitse brancheorganisatie van distributeurs van voedingsmiddelen. De certificering is een Europese standaard voor de transportwereld, waarbij de veiligheid van non-food en food middelen voorop staan. Het resultaat komt tot stand doordat zes verschillende normen uit het logistieke proces (van de kwalificaties van het personeel tot de betrokkenheid van het management en de daadwerkelijke realisatie van het transport) beoordeeld worden door een onafhankelijk controleur. Ook wordt er nauwlettend gekeken naar de kwaliteit en veiligheid van onze systemen, reglementen en analyses. In een rapport van ruim 36(!) pagina’s wordt vervolgens iedere bevinding uitgebreid toegelicht.

De gouden kroon op het harde werk
Net als vorig jaar, kwam Melis Logistics ook nu feilloos door de audit en is het rapport een verzameling van prachtige pluimen waar wij natuurlijk enorm trots op zijn. Omdat wij al bijna honderd jaar streven naar de allerbeste kwaliteit voor onze dienstverlening, onze klanten én onze medewerkers, is het resultaat geen verrassing of noodzakelijke drijfveer, maar een bevestiging dat de juiste keuzes gemaakt worden. Maar – de score van 96,53% is natuurlijk een schitterend compliment. De gouden kroon op ons harde werk.

Aparte audit voor Melis’ warehouse
Helaas kwam de audit op 30 november jl. nét iets te vroeg om het warehouse in ons nieuwe pand te kunnen toetsen. Want hoewel de mogelijkheden eindeloos zijn, en de plannen even groot, is deze immers nog niet operatief. In het nieuwe jaar keert de IFS controleur dan ook terug naar Duiven om ons splinternieuwe warehouse te kunnen beoordelen. En ook dan gaan wij weer voor goud!

Deel dit bericht met vrienden en familie