Melis Logistics feliciteert HAN-afstudeerder Jordi

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Naast een werkgever voor meer dan honderd werknemers, is Melis Logistics ook met regelmaat een leerzaam stagebedrijf voor studenten. Afgelopen augustus kon je al lezen over het succes van afstudeerstagiaires Maaike en Muriel en vandaag is het de beurt aan Jordi. Hij heeft onlangs zijn opleiding Logistics Management (voorheen Logistiek en Economie) aan de HAN afgerond dankzij zijn eindstage bij Melis Logistics!

Afstudeeronderzoek bij Melis Logistics

Waar de twee dames zich vorig jaar vooral richtten op HR, en dan met name het tevreden en gezond houden van onze medewerkers, focuste Jordi Holtus zich vooral op het transport. Zijn afstudeeronderzoek* kende dan ook ‘het verbeteren van de capaciteitsplanning in het wegtransport’ als onderwerp. Hij stelde zichzelf hiervoor de vraag: ‘Hoe kan de capaciteitsplanning het best worden ingericht bij Melis Logistics, door te kijken naar de invloed van data, middelen en medewerkers op de capaciteitsplanning?’. Vanuit de ondernemende eigenschap om altijd te willen blijven verbeteren waar en wanneer mogelijk, waren wij vanaf Jordi’s eerste stagedag al zeer benieuwd naar de onderzoeksresultaten. Onlangs was het zover: de presentatie vond plaats en de 22-jarige student deelde zijn bevindingen én adviezen.

Verbeteren van de capaciteitsplanning in het wegtransport

De diepe, gedetailleerde materie bewaren we als vanzelfsprekend voor ons interne dossier, maar een globale conclusie van Jordi’s uitkomst delen we natuurlijk graag.  Zo is het van groot belang dat er op de juiste wijze wordt gewerkt met de juiste data en zijn enkele interne communicatie- en werkwijzen toe aan een kleine facelift. Naarmate Jordi’s uitleg en advies vorderde, was het niet de vraag óf wij hier in de toekomst aan de slag moeten gaan, maar eerder wannéér. Want al gauw bleek dat het verbeteren van de capaciteitsplanning in het wegtransport alleen maar voordelen kent. Zo neemt de werkdruk af en de productiviteit toe. Je kunt jezelf ongetwijfeld voorstellen dat dit bijdraagt in de tevredenheid van de werknemers. Dat is echter niet het enige; omdat de capaciteit beter wordt benut (de eerdergenoemde verbetering), zal naar verwachting de kwaliteit van dienstverlening stijgen waardoor óók de klanttevredenheid toeneemt. Het mooist van alles? Alle benodigde mensen en middelen zijn hiervoor al aanwezig!

Melis Logistics is erg tevreden over de behaalde resultaten en kan met het advies dat Jordi heeft uitgebracht, ongetwijfeld een nieuwe verbeterslag maken. Hij heeft zijn hbo-diploma dan ook dubbel en dwars verdiend. Van harte gefeliciteerd, Jordi!

Stagiair Jordi (links) en Nick Broekhuysen (rechts, Operationeel Manager bij Melis Logistics)

*De eerste leerjaren vinden er vaak meewerkstages plaats, waarbij de stagiair(e) actief meedraait in het stagebedrijf. Het laatste opleidingsjaar staat doorgaans in het teken van een afstudeeronderzoek en wordt er onderzocht hoe het stagebedrijf een bepaalde verbeterslag kan maken. Beiden stages zijn zowel voor de scholier als het stagebedrijf zeer nuttig.

Deel dit bericht met vrienden en familie