Melis Logistics IFS gecertificeerd voor transport en opslag

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

December wordt ook wel de ‘feestmaand’ genoemd vanwege de vele gezellige dagen die de maand rijk is. Dit jaar komt hier nog een schepje bovenop, want nog voordat Sinterklaas zijn verjaardag viert, is het feest aan de Dijkgraaf al losgebarsten: Melis Logistics heeft opnieuw het IFS Logistics certificaat behaald!  Waar de audit vorig jaar november nét iets te vroeg kwam om het nieuwe magazijn te kunnen toetsen, is deze recentelijk wel aan een kritische beoordeling onderworpen. Met succes: de certificering is met een score van 97,41%  in the pocket!.

IFS: International Featured Standards

In de Europese transportwereld is IFS, voluit International Featured Standards, een bekende standaard. Deze is door een Duitse brancheorganisatie in het leven geroepen en omvatten acht verschillende normen op het gebied van food en non-food, die de processen in de toeleveringsketen omvatten. IFS Logistics, EN45011, is hier één van. Deze norm is ontwikkeld om de kwaliteit en veiligheid van (non)food producten te waarborgen op het gebied van opslag en transport. Om te bepalen of een bedrijf gecertificeerd kan en mag worden, let een onafhankelijke controleur op de onderstaande zaken welke hij vervolgens rapporteert in een tientallen pagina’s tellend rapport.

– Verantwoordelijkheid van het senior management
– Kwaliteits- en productveiligheidsbeheersysteem
– Resource management
– Realisatie van de dienst
– Metingen, analyse, verbeteringen
– Productafweer en externe inspecties

Transport en warehouse audit

Vorig jaar wist Melis Logistics het IFS Logistics certificaat te bemachtigen met een score van maar liefst 96,53%. Die beoordeling was uitsluitend gebaseerd op de transportactiviteiten, omdat het warehouse tijdens de audit nog niet in bedrijf was. Inmiddels is het warehouse al enkele maanden gevuld en zijn de magazijnmedewerkers dag, in dag uit hard aan het werk om alles tijdig te laden en te lossen. Dit is ook de controleur niet ontgaan en dus werden de voltallige bedrijfsactiviteiten aan een kritische audit onderworpen.  Wederom heeft dit geleid tot een positief rapport: met een score van 96,72 % hebben we opnieuw een mooier sinterklaas- én Kerstcadeau dan we hadden kunnen wensen. Dit bevestigt én beloont onze inspanningen van het afgelopen jaar.

Melis Logistics – Wij leveren kwaliteit.

Melis Logistics warehouse

Deel dit bericht met vrienden en familie