Melis Logistics investeert in duurzame transportoplossingen met 20 nieuwe elektrische pompwagens

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Melis Logistics heeft onlangs een stap gezet in duurzaamheid door de aanschaf van 20 gloednieuwe Toyota BT Levio LWI160 elektrische pompwagens. Deze hoogwaardige transportmiddelen zullen worden ingezet voor het leveren van goederen aan Kruidvat-filialen.

Wat deze nieuwe elektrische pompwagens onderscheidt, is het gebruik van compacte lithium-ion batterijen. De geavanceerde batterijtechnologie zorgt niet alleen voor een laag energieverbruik, maar minimaliseert ook de onderhoudskosten aanzienlijk en is hierdoor voordeliger in TCO. Door de efficiënte energieopslag kunnen deze voertuigen langdurig gebruik maken van een enkele lading, wat de operationele kosten verder verlaagt.

Een ander opmerkelijk kenmerk van deze EPT’s is hun opmerkelijke stilte tijdens het gebruik. Met hun fluisterstille werking zijn ze een ideale keuze voor omgevingen waar geluidsvermindering essentieel is. Bovendien zijn ze ontworpen met compactheid in gedachten, waardoor ze zelfs in  beperkte ruimtes ingezet kunnen worden, wat de efficiëntie van het transportproces verhoogt.

Deze geavanceerde elektrische pompwagens zijn uitgerust met de nieuwste technologische snufjes, waaronder GPS-trackers. Dit stelt ons in staat om realtime tracking en monitoring van de voertuigen te implementeren in ons TMS pakket.

Door te investeren in deze duurzame en innovatieve transportoplossingen bevestigt Melis Logistics haar toewijding aan milieuvriendelijke praktijken en efficiëntieverbeteringen in de logistieke sector. De samenwerking met Toyota Material Handling en Kruidvat markeert een belangrijke stap voorwaarts in het streven naar een groenere en slimmere toekomst voor transport en distributie.

Deel dit bericht met vrienden en familie