Melis Logistics investeert in PTV software voor optimale ritplanning

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

De tijd dat er uitsluitend routes gereden worden die de klant inplant, ligt ver achter ons. Daarom hebben wij onlangs geïnvesteerd in een softwarepakket waarmee de ritplanning naar een hoger en efficiënter niveau getild wordt: de klant belt met een opdracht en vanaf dát moment regelen wij de rest. Hierdoor kunnen we meerdere klanten combineren in één rit en rijden we nooit met een lege vrachtwagen.

PTV Route Optimiser ST

Het rit- en routeplanningsysteem dat wij onlangs hebben aangeschaft, is PTV Route Optimiser ST. Hiermee worden opdrachten eenvoudig omgezet in zo optimaal mogelijke ritten, waarbij er rekening gehouden wordt met order-, klant- en voertuigbeperkingen. Combineer dit met het beschikbare wagenpark en er rolt automatisch een planvoorstel uit. Hierdoor hoeft onze afdeling Planning niet langer zelf te puzzelen om vraag en aanbod te combineren en iedere dag weer alles te bolwerken, maar wordt zij volledig ondersteund en geadviseerd. Dit resulteert in een besparing van kostbare tijd, welke vervolgens ingezet kan worden om de overige bedrijfsprocessen nóg verder te optimaliseren. Zo heeft de investering in één systeem gevolgen voor de voltallige organisatie. Win-win!

Efficiënte rit- en routeplanning

De bewering dat de ritten dankzij PTV Route Optimiser ST nog optimaler worden ingepland, uit zich onder andere in het feit dat een route – afhankelijk van de vracht en de tijd/locatie – uit meerdere klanten cq. stukgoederen kan bestaan.  Zeker gelet op het milieu en de invloed die de transportwereld hierop heeft, levert deze efficiënte manier van plannen een aantrekkelijke besparing op. Omdat de vrachtwagens immers toch van A naar B rijden om de vracht te vervoeren, is het verstandig om iedere kilometer zo goed mogelijk te benutten. Een lege Melis Logistics vrachtwagen kom je, in ieder geval op de weg, dan ook niet snel tegen. Naast de milieubesparing zijn wij dankzij PTV Route Optimiser ST ook in staat om nieuwe opdrachten nog sneller op te nemen, omdat deze vrijwel direct in een treffende planning gegoten worden. Nog voordat wij eigenhandig kunnen uitzoeken waar, wanneer en hoe de meest gunstige rit gereden kan worden, heeft het systeem dit al uitgedokterd. Uiteraard blijft de welbekende flexibiliteit, waar Melis Logistics om geprezen wordt, te allen tijde voorop staan.

Ben jij op zoek naar een betrouwbare transportpartner die ervoor zorgt dat jouw goederen veilig en snel hun eindbestemming bereiken? Dan ben je bij Melis Logistics aan het juiste adres. Bel 026 – 36 11 333 voor de mogelijkheden en wie weet gaat onze vrachtwagen morgen al voor jouw organisatie op pad!

Deel dit bericht met vrienden en familie