Melis Logistics juicht vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs toe

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Vier. Het aantal vrouwelijke chauffeurs (in spé) dat Melis Logistics inmiddels rijk is. Tussen al het overweldigende testosteron van hun mannelijke collega’s zorgen zij voor een aangename balans in het korps. Alhoewel, balans…De dames kunnen nog wel wat versterking gebruiken. Stap jij binnenkort – net als zij – in de bak- of vrachtwagen?

Vrachtwagenrijbewijs via Melis Logistics

Anneke, Anne en Jolanda kruipen al een tijd vol enthousiasme achter het stuur om hun zendingen met de grootste zorgvuldigheid van A naar B te vervoeren. Binnenkort voegt Annemiek zich hier ook bij, zij start deze week met de lessen voor haar bakwagenrijbewijs (C). Twee van de vier dames behaalden eerder al hun C-rijbewijs via het zij-instroomtraject, Anneke bemachtigde haar CE-papiertje via de Melis Driving Academy. Naast het dienstverband bij Melis Logistics en de passie voor de transportwereld, kennen deze vier krachtige vrouwen nog een overeenkomst: ze verwelkomen graag meer vrouwelijke collega’s!

Tekst gaat door onder de video

Vrouwen in de transportwereld

Ondanks dat het aantal vrouwen in de transport de laatste jaren voorzichtig toeneemt, zien veel mensen de sector nog altijd als een echte mannenwereld. Het klassieke beeld van een grote, sterke en vooral stoere – broodje bal etende – vrachtwagenchauffeur lijkt onuitwisbaar. Dat vrouwen het chauffeursberoep uitstekend kunnen uitoefenen en zonder aarzelingen hun mannetje staan, wordt dan ook flink onderschat.

Melis Logistics ziet echter enkel voordelen bij het werven en opleiden van vrouwelijke collega’s. Nick Broekhuysen, Operationeel Manager: “Ik zie onze vrouwelijke chauffeurs als een ware verrijking van ons chauffeurskorps. We moeten echt af van het vooroordeel dat het een mannenberoep is, de transportwereld moet vernieuwen op dit gebied. Vrouwen zijn enorm welkom bij Melis Logistics en wij denken graag met ze mee. Aangezien het vak tegenwoordig op iedere dag van de week uitgevoerd wordt, van maandag tot en met zondag, bieden wij bijvoorbeeld de mogelijkheid om parttime te werken op dagen dat het hén uitkomt. Dankzij deze flexibiliteit kunnen zij het werk en een gezin perfect combineren. Dat is natuurlijk fijn voor alle partijen.”

Melis Logistics in de media

Afgezien van het geslacht is er al geruime tijd een algemeen chauffeurstekort in de transportwereld. Een uitdaging waar Melis Logistics sinds dit jaar, met veel succes, proactief op inspeelt met de Driving Academy. Het tekort lijkt deze week actueler dan ooit want het onderwerp kreeg veel aandacht in de media. Zowel de Gelderlander als Omroep Gelderland en zelfs het NOS Journaal reisden af naar Duiven voor onze kijk op de situatie, waardoor Melis Logistics ineens landelijk in de schijnwerpers stond. Johan Krouwel vertelde over zijn afgelegde weg, van glazenwasser tot Melis-vrachtwagenchauffeur, en ontpopte tot een enthousiaste verslaggever. Het is schitterend om te zien dat niet alleen de initiatiefnemers van de Driving Academy, maar ook de opgeleide collega’s zo tevreden zijn. Want alleen door goed samen te werken en elkaars kwaliteiten zo optimaal mogelijk te benutten, kunnen successen behaald worden.

Wil jij ook aan de slag als vrachtwagenchauffeur maar heb je nog geen bijbehorend rijbewijs? Of ben jij na jouw bakwagenavonturen toe aan iets groters? Meld je dan hier aan voor de Melis Driving Academy. Wie weet stap jij binnenkort in onze leswagen en wordt jouw droom – net als die van Jolanda, Anneke, Anne en Annemiek – werkelijkheid.

Vrouwelijke chauffeurs Melis Logistics

Deel dit bericht met vrienden en familie