Melis Logistics laat ‘de Neus’ herrijzen

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

De wagen was het pronkstuk op de weg én in de hal van het oude pand: de Scania T113M, beter bekend als ‘De Neus’. Tot ieders grote verdriet ging de prachtige klassieker uit 1996 verloren bij de allesverwoestende brand. Nu, tweeënhalf jaar, later keert de Scania gelukkig weer bijna terug in het bedrijf. Het restauratieproces is in volle gang om ervoor te zorgen dat de wagen schittert bij de ingang van het besloten jubileumfeest, begin oktober.

Scania T113M

De Neus was jarenlang een vertrouwd gezicht in het Melis’ wagenpark. Adri Melis, vader van Marwin en de derde generatie van het familiebedrijf, kocht de auto in 2002 van een vee vervoerder. De Scania T113M reed dagelijks mee in het reguliere transport, waarbij ook Adri regelmatig achter het stuur kroop. Helaas mocht hij er zelf maar heel kort van genieten; Adri overleed in 2004. Tot 2008 bleef de Neus meerijden in het reguliere transport, daarna werd hij tot in de puntjes opgeknapt (ter ere van Melis’ 90-jarig jubileum, wat samenviel met de sterfdag van Adri ) en kreeg de klassieker een mooie plaats in de hal van het bedrijfspand aan de Dijkgraaf. Helaas ging de auto volledig verloren bij de brand in 2016.

Restauratie van ‘de Neus’

Marwin bedacht zich geen moment toen hij de restanten van de verbrande vrachtwagen aantrof. De Neus moest en zou weer heropgebouwd worden. Vorig jaar vertelde hij hier al over: “Het zou heel mooi zijn als de auto dan weer helemaal strak is, als eerbetoon aan mijn vader voor het 100-jarig bestaan van het bedrijf.” Dat moment komt nu écht dichterbij, want Truckherstel is – na een jaar hard werken – bíjna klaar met de restauratie van de Neus.

Tekst loopt door onder de foto (je ziet hier Marwin Melis in de Scania T113M, alias de Neus)

Melis Logistics Scania NeusKlassiek van buiten, futuristisch van binnen

Vorig jaar oktober werden er al voorzichtige stappen gezet om de Neus weer te laten herleven. Sinds afgelopen januari wordt dit écht goed aangepakt en wordt er fulltime aan de restauratie gewerkt. De buitenkant van de truck blijft klassiek en is mede samengesteld van een donorvrachtwagen, de binnenkant wordt nóg mooier dan het origineel al was. Op dit moment staat de vrachtwagen dan ook bij de interieurstylist, waar deze een volledige make-over krijgt. Zo wordt het dashboard voorzien van ‘hydrodipping’(een vorm van 3D printen) en wordt de rest voorzien van leder met knopen en verlichting. Vincent Koers, wagenparkbeheerder bij Melis Logistics beschrijft de Neus 2.0 als een ‘echte showtruck’ waarmee de chauffeurs speciale evenementen, vrachtwagenshows en truckersruns kunnen bezoeken.

Tijdens het besloten jubileumfeest, begin oktober, schittert de Neus op het terrein voor het bedrijfspand. Daarna gaat de wagen bij speciale gelegenheden weer de weg op, terug naar het vertrouwde asfalt. Nog even en de Neus steelt weer als vanouds de show, maar nu letterlijk!

Deel dit bericht met vrienden en familie