Melis Logistics onthult 100ste vrachtwagen: een gouden Volvo FH!

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Zelden is een vrachtwagen zó feestelijk geïntroduceerd als deze. Het is er dan ook net zo maar één. Op het Melis Logistics Jubileumfeest van 6 oktober jl. onthulden wij namelijk onze honderdste vrachtwagen! Heb jij de gouden Volvo al zien rijden?

Marwins legendarische entree

De honderdste vrachtwagen moest en zou een speciale uitvoering worden. Omdat het thema van het 100-jarig jubileumfeest ‘van geel naar goud’ luidde, werd besloten de jubileumtruck van eenzelfde, feestelijke jasje te voorzien. Deze werd daarom vakkundig goud gespoten (inclusief wielen, grille, spiegels etc.), waarna de vrachtwagen achter de schermen bleef totdat de grote onthulling daar was. Onlangs was het zover: Marwin reed de gouden truck al toeterend – en begeleidt door gouden confetti-kanonnen en opzwepende muziek – de hal in, die voor het feest was omgetoverd tot een bruisende feestlocatie. Wát een entree!

Melis Logistics Volvo FH

Volvo FH met 500 pk I-Shift Dual Clutch

De nieuwe vrachtwagen is een Volvo FH, volgens het Zweedse merk ‘de leider in het internationale transport’ en ‘een feestje voor iedere vrachtwagenchauffeur’. Beiden omschrijvingen passen dit jaar natuurlijk beter dan ooit bij Melis Logistics. De vrachtwagen is voorzien van een 500 pk I-Shift Dual Clutch versnellingsbak, bestaande uit twee prise-assen en een dubbele koppeling, waardoor er twee versnellingen tegelijkertijd gekozen kunnen worden. De koppeling bepaalt welke versnelling actief is. In de branche wordt deze versnellingsbak ook wel gezien als het neusje van de zalm.

“Het is echt mijn gouden koets “

Rik van Maanen Sr. is de trotse Melis-chauffeur van de gouden vrachtwagen. Met bijna twee weken op de weg omschrijft hij zijn ervaring: “Het is een fantastische auto, die na de derde versnelling letterlijk als een Ferrari schakelt. Zowel van binnen als van buiten is de wagen met extra’s uitgevoerd, zoals een lampenbeugel met schijnwerpers en Hadley luchthoorns. Ik heb er veel bekijks mee en overal waar ik kom laden of lossen krijg ik vragen over de kleur. Dan vertel ik trots over het jubileum. Het is echt mijn gouden koets.”

Hoewel het wellicht de enige gouden vrachtwagen zal blijven, is deze nieuwe aanwinst zeker niet de hekkensluiter van het wagenpark. Sterker nog: er staan voor 2019 al een aantal vrachtwagens in bestelling. Sta jij te trappelen om net als Rik met nieuw materiaal op pad te gaan? Kom dan werken bij Melis Logistics. Bekijk hier onze vacatures en reageer vandaag nog!

Deel dit bericht met vrienden en familie