Melis Logistics opent deuren voor jaarlijkse Volvo Trucks persmeeting

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Donderdag 10 januari jl. was het een drukte van jewelste aan de Dijkgraaf. De voltallige Nederlandse transportpers was massaal naar Duiven afgereisd voor de jaarlijkse Volvo Trucks persmeeting. Tijdens deze informele bijeenkomst met het thema ‘klantensucces’ werd er teruggeblikt op het afgelopen jaar en vooruitgekeken naar 2019.  

Chauffeurstekort

Vanuit het thema klantensucces werd er tijdens de Volvo Trucks persmeeting ingezoomd op enkele problemen waarmee transportbedrijven momenteel, of al langer, kampen. Het grote chauffeurstekort is hier één van. Zoals bekend heeft Melis Logistics een oplossing waarmee deze uitdaging intern getackeld wordt: de Melis Driving Academy waar men wordt opgeleid tot volwaardig chauffeur. Deze actieve manier van werven bleek ook Volvo Trucks niet ontgaan en tijdens de meeting werd de interne rijschool dan ook uitgebreid besproken en bejubeld door de aanwezigen.

Tekst loopt door onder de foto

Volvo Trucks persmeeting Melis Logistics

“Melis Logistics heeft bovengemiddeld veel vrouwen in dienst”

De actieve chauffeurswerving was echter niet de enige pluim die Volvo Trucks aan ons uitdeelde. De Nederlandse tak van de Zweedse producent is reeds een campagne gestart om vrouwen te enthousiasmeren voor het chauffeursvak. “Het is”, zo zegt ze, “een beroep wat iedereen moet kunnen doen.” Wij staan hier vierkant achter en  juichen vrouwen in de transport alleen maar toe. Sinds dit nieuwsbericht en deze video hebben wij tot onze tevredenheid nog meer (aankomend) chauffeuses in ons korps mogen verwelkomen. Volgens Volvo Trucks zijn er bovengemiddeld veel vrouwen bij Melis Logistics in dienst, wat het succes van onze missie bevestigd.

Naast het chauffeurstekort werden ook de nieuwe CO2-wetgeving (in 2025 moeten de wagens minimaal 30% minder CO2 uitstoten) en alternatieve brandstoffen besproken. Hierbij werd Melis Logistics opnieuw goed op de kaart gezet dankzij de twee aanwezige Volvo LNG-trucks in het wagenpark. De jaarlijkse Volvo Truckpers-meeting was dan ook een vruchtbare samenkomst waarbij wij als locatie, maar vooral als inspiratie mochten dienen: een enorm compliment. Het was fantastisch om onze visie, ons verhaal en natuurlijk onze bedrijfsactiviteiten met de gehele transportsector te mogen delen.

Deel dit bericht met vrienden en familie