Melis Logistics rijdt voor…Nedal Aluminium B.V.

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

In navolging op Rensa, waren het deze maand de medewerkers van Nedal Aluminium B.V. die van de heerlijke Melis’ slagroomtaarten mochten genieten; ze zijn verkozen tot ‘Klant van de Maand’! Wij spraken kort met Leo Massaar, materiaalmanager bij Nedal.

Zoals de naam al doet vermoeden, ontwikkelt, produceert en verkoopt Nedal aluminium profielen en lichtmasten. Hun klantenkring bevindt zich voor een groot deel in de treinen-, tenten- en machinebouw. Sinds 2011 rijdt Melis Logistics binnen én buiten Nederland voor de Utrechtse partij, die dit jaar maar liefst 80 jaar bestaat.

Ontstaan uit familiegevoel

Dat Melis Logistics al jaar en dag een hecht familiebedrijf is, blijkt uit het feit dat niet Marwin- maar zijn broer Marcel er destijds voor zorgde dat Nedal Aluminium klant werd. Leo: “Ik had een zakelijke afspraak met Marcel, waarbij hij zijdelings vertelde dat zijn broer een transportbedrijf heeft. Marcel vroeg of ik wellicht interesse in die diensten had, wat ook daadwerkelijk zo was. Vervolgens introduceerde hij mij aan Marwin en dat is alweer zeven jaar geleden.”

Tekst loopt door onder de foto

Nedal Aluminium Melis Logistics

Nationaal en internationaal transport

In het verleden werkte Nedal Aluminium met gescheiden transporteurs voor Duitsland en Nederland, tegenwoordig zijn deze bestemmingen gemixt. “Melis Logistics startte met het bezorgen aan binnenlandse klanten. Dit doen zij overigens nog altijd het meest; zij rijden gemiddeld twee landelijke ritten per dag. In de loop der jaren kwamen hier ritten naar Duitsland bij, welke wat meer incidenteel plaatsvinden. Naast het transport slaat Melis Logistics zo nu en dan zendingen op in hun nieuwe warehouse. Het is heel fijn dat die flexibele mogelijkheid er is.”

Een toegelaten leverancier

Melis Logistics blijkt voor Nedal Aluminium meer dan ‘zomaar’ een vervoerder. “Wij zien transport als een belangrijk (onder)deel van het product dat wij leveren. De leverancier heeft immers een grote invloed op de kwaliteit hiervan. Om dat goed te kunnen blijven inschatten, hebben wij een intern beoordelingssysteem opgezet. Hierbij wordt bijvoorbeeld regelmatig nagegaan of de ritten op tijd gereden worden en of er schades zijn opgetreden. Daar komen eigenlijk nooit verrassingen voor: Melis Logistics krijgt steevast een goede beoordeling. Daarom zien wij hen als een ‘toegelaten leverancier’. De samenwerking draagt hier natuurlijk ook aan bij, die verloopt altijd prima. Onze planning heeft goed contact met de planning van Melis Logistics en alles wordt meteen ingepland en opgelost. Wij zijn daar dan ook meer dan tevreden over.”

Deel dit bericht met vrienden en familie