Melis Logistics verwelkomt eerste LNG truck

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Melis Logistics streeft ernaar om de ontwikkelingen op het gebied van transport en logistiek nauwlettend te volgen. Alleen door zowel ons wagenpark als het warehouse up-to-date te houden, kan immers – ook in de toekomst – de beloofde kwaliteit geleverd worden. Vorige week stond het bedrijf opnieuw in het teken van een schitterende primeur: de eerste Volvo truck op LNG (vloeibaar aardgas) werd afgeleverd! Een schitterende uitbreiding van ons huidige wagenpark.

Tekst loopt door onder de foto

Melis Volvo LNG Truck

Wat is LNG?

LNG staat voor Liquefied Natural Gas, oftewel vloeibaar aardgas. Volvo past deze brandstof sinds kort toe in een tweetal nieuwe trucks, waardoor de ecologische voetafdruk* maar liefst 20% lager is ten opzichte van dieselmodellen. “Aardgas biedt duidelijke klimaatvoordelen, het is in veel landen concurrerend geprijsd en er zijn voldoende reserves om het gebruik op grote schaal te rechtvaardigen. Onze focus op LNG-voertuigen schept nieuwe voorwaarden voor klanten die kostenefficiënte transporten willen uitvoeren met een laag brandstofverbruik. Tegelijkertijd zorgen we dat zware trucks aanzienlijk minder belasting voor het milieu opleveren”, zegt Lars Mårtensson, Environmental and Innovation Director bij Volvo Trucks.

Volvo FH LNG vrachtwagen

Melis Logistics heeft haar wagenpark vorige week verrijkt met een splinternieuwe Volvo FH LNG truck. Het feit dat deze vrachtwagen op vloeibaar aardgas – en niet op diesel – rijdt, heeft geen enkele invloed op de kracht ervan. Volgens Volvo leveren de nieuwe trucks namelijk dezelfde prestaties, rijeigenschappen en een vergelijkbaar brandstofverbruik als hun dieselmodellen. Ook het vullen van de tank duurt bij beide brandstoffen nagenoeg even lang. Wij zien de nieuwe Volvo FH LNG truck op dit moment dan ook als een ideaal, want deze milieuvriendelijke wagen past natuurlijk perfect bij onze duurzame visie. Op naar de tweede Lean & Green Star!

Wil jij binnenkort zelf met de allernieuwste vrachtwagens op pad? Word dan vrachtwagenchauffeur bij Melis Logistics! Bekijk hier de openstaande vacatures en solliciteer vandaag nog.

*Een ecologische voetafdruk is de schade die iets of iemand aanricht aan het milieu, in de transportbranche is dit met name de CO2-uitstoot.

Deel dit bericht met vrienden en familie