Melis voegt nieuwe Scania truck toe aan wagenpark

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Melis bereikte vorige week een nieuwe mijlpaal: onze 125ste auto ging de weg op. En niet zomaar een auto, nee, hij wordt ook wel de ‘King of the Road’ genoemd. De Scania S650 is flink onder handen genomen en gestyled met de nieuwste snufjes en unieke details. Rik Schürmann is helemaal in zijn nopjes, want hij heeft dé eer om in dit bakbeest te rijden.

Hij noemt het ook wel eens jongensdroom die uitkomt: rijden in een truck met een 8 cilinder, 650 pk met alles erop en eraan. Als klein jochie ging hij in zijn reiswieg al mee op pad met de vrachtwagen – zijn vader was namelijk ook chauffeur. “Ik ben niet anders gewend dan dat ik onderweg ben. Er was dan ook geen twijfel over mogelijk: ik wilde chauffeur worden.” Rik kan zich dan ook geen beter beroep wensen dan vrachtwagenchauffeur. Dat hij nu ook nog eens in deze speciale vrachtwagen mag rijden, is voor hem dé kers op de taart.

Luxe Scania

“De truck is zo anders dan een andere vrachtwagen. Hij rijdt niet alleen super, de wagen heeft een Deense achterbumper, verlichting aan de onderkant en ook het slangenrek is speciaal. Daarnaast is er bijzonder spuitwerk op de wagen aangebracht. De zijkanten zijn rood, maar richting de achterkant loopt het over in het zwart. De Scania heeft gewoon alle luxe die je als chauffeur kunt krijgen.”

Nieuwe wagen

Rik heeft niet alleen de eer om ermee te rijden, hij heeft ook meegeholpen aan het in elkaar zetten van ‘zijn nieuwe wagen’. “Ik heb vooral geholpen met de lampen aansluiten, beugels monteren en steunen op de gladde plaat bevestigen.” Hij vindt het helemaal te gek en kan niet wachten om weer de weg op te gaan. “Ik werk al elf jaar bij Melis en elke (internationale) rit is weer uniek, nu met de Scania al helemaal.”

In het verleden heeft Melis ook de 100ste wagen een speciale uitvoering gegeven. Deze was namelijk goud en pronkt nog elke dag op de weg. Daar komt nu deze prachtige wagen bij. Op naar de volgende wagens.

Truck rijden

Zie jij het ook wel zitten om op een van onze prachtige trucks te rijden? Klik dan hier voor onze vacatures of neem contact op via 026 – 36 11 333 of via info@melislogistics.nl.

Deel dit bericht met vrienden en familie