Melis zegt ‘hallo’ tegen Jumbo

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Melis Logistics werkt graag samen en besteedt daarbij aandacht aan het laten groeien van vertrouwen en een hechte band. We geloven namelijk sterk in de kracht van verbinding. We hopen dit ook op te bouwen met onze nieuwste klant: per deze week verzorgen we namelijk het koeltransport voor Jumbo!

Voorzichtig met voedsel
Melis zal voor Jumbo het koeltransport naar de filialen verzorgen. Deze week zijn we hiermee gestart bij het distributiecentrum van Jumbo in Woerden. Bij deze nieuwe uitdaging hoort ook een kleine uitbreiding van ons wagenpark: we hebben drie spiksplinternieuwe Volvo’s aangeschaft. We zijn erg blij met de mooie uitstraling van dit nieuwe materiaal. Daarnaast bieden de nieuwe wagens net als onze andere wagens voor koel- en vriestransport uiteraard ook de kwaliteit en betrouwbaarheid waar Melis voor staat. Zo zijn ze voorzien van dubbele verdampers, laadklep en stuuras. Bovendien zijn we in het bezit van het IFS-certificaat, wat betekent dat we hebben bewezen aan de eisen en voorwaarden voor voedselveiligheid te voldoen en dat we dit soort dedicated transport voor meerdere bedrijven kunnen verzorgen.

Groen en nieuw
Wat bij dit transport tevens goed van pas komt, is dat Melis lean and green is. In 2014 kregen we de Lean & Green Award voor ons goedgekeurde plan van aanpak. Hierin hebben we beschreven hoe we in 2016 een CO²-reductie van 23,23% ten opzichte van 2011 wilden bereiken. Door samen onze schouders eronder te zetten, hebben we dit doel behaald. Daarom hebben we afgelopen mei de Lean & Green Star mogen ontvangen. Zo dragen wij ons steentje bij aan duurzame logistiek door het milieu meer te ontzien en de bedrijfs- en logistieke processen efficiënter in te richten. Daarnaast zorgen we er bijvoorbeeld voor dat ons wagenpark gemiddeld twee jaar oud is, waar onze nieuwe Volvo’s ook aan bijdragen. Dit groene beleid past tevens goed bij onze nieuwe partner Jumbo, die ook veel aandacht besteedt aan duurzaamheid. Welkom in de familie Melis, Jumbo!

Deel dit bericht met vrienden en familie