Nieuwe aanwinsten voor het Melis-team en het wagenpark

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Deze week staat in het teken van nieuwe kanjers. Wij spreken graag over groei en ontwikkeling, en voegen daarom daad bij het woord: we breiden ons wagenpark uit en het team wordt versterkt met nieuwe chauffeurs. Investeringen die we met plezier doen om, ongeacht de groeiplannen, vertrouwde kwaliteit te kunnen blijven leveren.

Toekomstdenken met de Actros
Ons wagenpark is twee trucks van Mercedes-Benz rijker. Met de Actros halen we opnieuw een bijzonder zuinige wagen binnen, die voldoet aan de strikte Euro6 emissienorm. Bovendien is de Actros ontworpen door de Nederlander Bertrand Janssen, een truck van eigen bodem dus!
Met deze twee nieuwe trucks telt ons wagenpark zestig trucks. Mercedes-Benz is nu vertegenwoordigd met vier wagens. Het merendeel van ons park bestaat nog steeds uit Volvo trucks: daarvan hebben we er zesendertig rondrijden.

Frisse versterking
De nieuwe wagens zijn deze week lang niet onze enige aanwinsten. Ons team verwelkomt zes zij-instromers! Een aantal van hen is nog in training, maar de meeste van hen hebben het C- of CE-rijbewijs al binnen. Danny Dieker, sinds vorige week in het bezit van een CE-rijbewijs, kijkt positief terug op het traject: “Ik ben vorig jaar in februari naar de informatieavond geweest over het zij-instroom traject en was direct enthousiast. Nadat ik werd geselecteerd moest ik bij een werkgever gaan solliciteren. Voor mij werd dat Melis Transport, waar ik met open armen werd ontvangen. Ik ben vol goede moed het opleidingstraject ingegaan. Alle snipperdagen die ik nog had van mijn vorige werkgever, heb ik opgenomen om alles te leren en indrukken op te doen. Gelukkig heb ik het gelijk gehaald! Het zij-instroom traject is me goed bevallen. Het was een fijn gevoel dat Nick van Melis af en toe belde om even te evalueren en om me succes te wensen voor de examens. Die betrokkenheid zorgde ervoor dat ik niet kon wachten om bij dit bedrijf aan de slag te gaan.”

Samen investeren

De transportsector verwacht de komende jaren een tekort aan chauffeurs op de arbeidsmarkt. We werken daarom samen met de overheid om mensen in de transportsector aan werk te helpen. Middels het zogeheten zij-instroom traject, investeren we in het opleiden van nieuwe collega-chauffeurs. Melis Transport, de overheid en de leerling financieren ieder een deel van de opleiding. Wij vinden het een prachtig middel om mensen bewust te maken van kansen in de transportsector. We nemen zowel jongeren aan als mensen met ruime ervaring op de arbeidsmarkt. Op deze manier houden we een goede balans van jonge en ervaren collega’s. Niet onbelangrijk, want innovatie en honderd jaar vakmanschap heeft Melis gemaakt tot wat het vandaag is!

Deel dit bericht met vrienden en familie