Op volle kracht vooruit met Melis Logistics

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Het internet wordt de laatste tijd een beetje overspoeld met vacatures. Dat is niet voor niets, want de keerzijde aan de prachtige groei van een bedrijf is natuurlijk dat álle zeilen moeten worden bijgezet. Soms kom je hier en daar een zeil tekort om alle boten te laten varen. Dat is wat er af en toe bij Melis Logistics gebeurd: onze professionals zijn onze voortstuwende kracht en zij zijn drukker dan ooit. Gelukkig ontstaat er langzaam meer ruimte, want in de afgelopen maanden hebben wij maar liefst 27 (!) nieuwe teamleden mogen verwelkomen.

Lang niet iedereen kruipt bij een indiensttreding achter het stuur van de rood-gele vrachtwagen. Van de ruime 110 medewerkers van Melis Logistics zijn er bijvoorbeeld een aantal die met veel succes het fort (lees: kantoor) bewaken. Zij zorgen ervoor dat alle Melis ‘zeilboten’ koers houden en tijdig hun bestemmingen bereiken. Onlangs heb je op onze Facebookpagina kunnen kennismaken met twee nieuwe kantoormedewerkers.

Zij-instroomtraject voor CE-rijbewijs
Van de 27 nieuwe teamleden zijn, er op de valreep, maar liefst 13 gestart met het zij-instroomtraject. Tijdens het half jaar durende traject worden deze medewerkers (tegen een vergoeding van slecht 10% van de opleidingskosten) opgeleid tot volwaardig vrachtwagenchauffeur. Na het behalen van het CE-rijbewijs gaan zij zelfstandig de weg op, met een arbeidscontact van Melis in the pocket. Inmiddels heeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de mogelijkheden voor dergelijke zij-instroomtrajecten teruggeschroefd, maar niet getreurd. In 2018 komt Melis Logistics met een eigen oplossing: de Melis Driving Academy! Hierover lees je natuurlijk meer zodra dit concept officieel gelanceerd is.

Op volle kracht vooruit
Naast deze zij-instromers hebben wij ook maar liefst 12 ambitieuze chauffeurs mogen verwelkomen die direct met veel enthousiasme de wagen opsprongen. Al met al knijpen wij onszelf enorm in onze handen met alle waardevolle krachten die zich dag in, dag uit voor ons familiebedrijf inzetten. Van het kantoor tot op de weg en in het warehouse: bij Melis Logistics is iedere medewerker een even belangrijke schakel in de logistieke ketting. Alleen door goed samen te werken, is het mogelijk om te blijven groeien.

Beheer jij binnenkort het kapitaal van onze organisatie?
Een team van meer dan honderd personeelsleden vergt natuurlijk een behoorlijke administratie. Volg jij de HBO opleiding Human Recource Management (HRM) en zoek je een stageplaats vanaf februari? Wij maken graag een bureau voor je vrij! Ook wanneer je net afgestudeerd, of gewoon een échte ‘Human Resource Hero’ bent dan ontmoeten wij je heel graag! Stuur je cv naar info@melislogistics.nl en wie weet word jij onze nieuwe professional!

Deel dit bericht met vrienden en familie