Opnieuw IFS Certificaat-verlenging voor Melis Logistics

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Laten we het nieuwe jaar maar eens aftrappen met mooi nieuws. Melis Logistics heeft namelijk een verlenging van het IFS Logistics Certifcaat in the pocket. Als klap op de vuurpijl met een nóg hogere score dan vorig jaar, namelijk 97,61%. Daar mag op geproost worden.

IFS Logistics Certificaat, wat houdt het in?

Het IFS Logistics certificaat is in het leven geroepen om de kwaliteit en veiligheid van de producten te waarborgen tijdens opslag en transport. Bedrijven in de logistieke sector kunnen met dit certificaat aantonen dat de risico’s worden beperkt tot het minimum. De norm richt zich op de logistieke dienstverlening voor levensmiddelen en non-foodproducten.

Wat zegt deze score over Melis?

Om te bepalen of een bedrijf gecertificeerd mag worden, wordt er een aantal zaken door een onafhankelijke controleur nagekeken. Hieronder valt bijvoorbeeld de verantwoordelijkheid van het hoger management, de voedselveiligheids- en kwaliteitsmanagementsystemen, het management van personeel en middelen, regels voor de realisatie van geleverde diensten en product defense en externe controles. De score wordt toegekend aan de hand van een beoordelingssysteem op de gebieden van compatibiliteit en transparantie in de gehele supply chain. Het oordeel wordt gegeven op basis van alle logisiteke activiteiten, zoals laden, lossen, opslag en transport. Met een score van 97,61% durven wij wel te zeggen dat we een betrouwbare partner zijn.

5 jaar groei

Het is niet de eerste keer dat Melis Logistics zo’n mooi compliment voor de werkzaamheden krijgt. Sterker nog: het is het vijfde jaar op rij dat wij de  IFS Logistics standaard hebben behaald.

  • 2016: 96,3 %
  • 2017: 96,72%
  • 2018: 97,41%
  • 2019: 97,43%
  • 2020: 97,61%

Ieder jaar is er een lichte stijging te zien – en ook al is de groei van de percentages maar klein, wij zijn er apetrots op. Het betekent namelijk dat we ieder jaar blijven groeien en dat het werken wordt beloond. We zijn benieuwd naar de score van aankomend jaar!

Kunnen we jou helpen met het veilig distribueren van (non-)food producten? Neem gerust contact met ons op. Melis Logistics staat altijd voor je klaar.

Deel dit bericht met vrienden en familie