Overname Ter Heerdt-Reijmer

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en effici├źnter
Innovatief in transport en logistiek

De economische crisis heeft vele bedrijven geraakt, zeker in de transportsector. Ook Melis Transport heeft een lastige periode achter de rug met dalende volumes en minimale marges. Dankzij goede bedrijfsvoering en goed ondernemerschap lijkt het er nu eindelijk weer op dat er een betere periode aan komt voor Melis Transport. Zo veel beter zelfs, dat per 1 november het in Zevenaar gevestigde transportbedrijf Ter Heerdt-Reijmer overgenomen is.

De directeurs van beide bedrijven beleefden een spannende laatste week van oktober. De overname van een bedrijf, inclusief materieel en personeel, is immers geen kleinigheid. De heer Ter Heerdt (Ter Heerdt-Reijmer) zag geen toekomst in zijn bedrijf, waar Marwin Melis (Melis Transport) een kans zag. Na de onderhandelingen braken spannende uren aan. Op donderdagmiddag 29 oktober zou bekend worden of de overname een feit was.

Na lang wachten kwam laat in de middag het verlossende telefoontje. Melis Transport neemt Ter Heerdt-Reijmer in zijn geheel over. Dat betekent een uitbreiding van het wagenpark met vier auto’s en zeven trailers. Daarnaast wordt het personeel overgenomen, als ook diverse werkzaamheden. Voor de opdrachtgevers van Ter Heerdt-Reijmer heeft dit niet tot discontinu├»teit in het transport geleid. Een knappe prestatie, en een proeve van kunne voor de toekomst.

Deze overname geeft Melis Transport de kans om te groeien en haar marktpositie te versterken. Op deze wijze wordt ook het Duitsland netwerk uitgebreid: dagelijks wordt gereden op Frankfurt en Mannheim. Bovendien wordt door de toegenomen import uit Duitsland het Nederlandse netwerk verstevigd.

Deel dit bericht met vrienden en familie