Piek-trailer voor Melis

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiƫnter
Innovatief in transport en logistiek

Melis Transport is begaan met het milieu, maar zeker ook met mensen. Voor een nieuwe nachtroute voor Bakkerij Veenhuis te Arnhem is dan ook een splinternieuwe koeltrailer aangeschaft met het Piek Certificaat.

Het Piek Certificaat houdt het volgende in:

Voor burgers is het van het grootste belang dat zij in onze toenemende 24-uurs economie met de daarbij behorende geluidsproductie, voldoende aan hun nachtrust toekomen. Daarom geeft de Algemene Maatregel van Bestuur “Besluit Detailhandel en Ambachtsbedrijven Milieubeheer” aan hoeveel geluid binnen bepaalde periodes van de dag mag worden gemaakt bij het bevoorraden van winkels. Het besluit Detailhandel is per 1 januari 2008 opgenomen in Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer.

Piekgeluiden zijn korte uitschieters in het geluidsniveau en komen vaak voor bij laden en lossen. Juist daarvan schrikken mensen wakker. Om dit te voorkomen zijn de toegestane piekniveaus bij laden en lossen in de bewoonde omgeving als volgt vastgesteld:

  • Tussen 7.00 en 19.00 uur: Geen beperking
  • Tussen 19.00 en 23.00 uur: Piekniveau 65 dB(A)
  • Tussen 23.00 en 7.00 uur: Piekniveau 60 dB(A)

De vrachtwagens en andere transportmiddelen die gebruikt worden bij het laden en lossen moeten voldoen aan de toegestane piekniveaus. Om zichtbaar te maken dat een voertuig of een ander transportmiddel stil is, hebben BMWT, FOCWA en RAI de Stichting Piek-Keur opgericht. Stichting Piek-Keur heeft een certificeringsysteem voor stille producten en voertuigen. Als een vrachtwagen of een ander transportmiddel een Piek-Keur-sticker heeft, is er dus alles aan gedaan om het stil te laten zijn.

(bron: http://www.piek-international.com/nederlands/?page=home)

Al met al dus goed voor de slapende burger, maar zeker ook voor Melis Transport. De aanschaf van een koeltrailer betekent de mogelijkheid van het verkennen van nieuwe markten, en daarnaast is het gewoon een mooie trailer!

Deel dit bericht met vrienden en familie