Red Bull heeft Max Verstappen, Melis Logistics heeft Max Grouwstra!

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Je zou bíjna denken dat er motorolie door zijn aderen stroomt; Max Grouwstra (19) is dol op bijna alles wat rijdt, van auto tot vrachtwagen, en haalde vanochtend zijn C-rijbewijs via de Melis Driving Academy! Wij spraken met de kersverse chauffeur over zijn passie en ambities.

Van jongensdroom naar C-rijbewijs

Een lerares van zijn middelbare school wist nog hoe graag Max vrachtwagenchauffeur wil worden. Toen zij een advertentie van de Melis Driving Academy tegenkwam op Facebook, wees ze hem er daarom direct op. De bal ging rollen en niet veel later deden de wielen van zijn leswagen dat ook: afgelopen maart startte Max met het traject voor zijn C-rijbewijs (bakwagen). Waar het begon met twee lesuren per week, liep dit de laatste weken op tot twee, en soms zelfs drie, uur per dag. Ook doorliep hij in de avonduren een bijbehorende theoriecursus.

Met succes, want vanochtend behaalde Max zijn rijbewijs! Een jongensdroom kwam uit. “Ik vind het echt geweldig. Dit maak je niet vaak mee. Melis gunt je gewoon de kans om chauffeur te worden, iets wat ik heel graag wilde. Mijn vader is vrachtwagenchauffeur en twee ooms van mij waren het ook, evenals mijn opa. Vanaf het moment dat ik als kleine jongen met mijn vader meeging, wilde ik zelf al chauffeur worden. Wat dat betreft ben ik echt een kopie van hem en zie ik hem als mijn voorbeeld. Dat ik nu zelf ga rijden, vindt mijn vader dan ook hartstikke mooi.”

Opel Kadett

Het chauffeursberoep is zeker niet de enige overeenkomst tussen Max en zijn vader. “Toen ik een jaar of vier oud was, knapte mijn vader een Amerikaanse auto op. Daar heb ik met mijn neus bovenop gestaan en zo ontstond er een passie voor auto’s. Naast die Amerikaan had mijn vader ook een Opel Kadett. Vanwege de mooie herinneringen die ik daar aan bewaar, heb ik altijd gezegd dat ik na het behalen van mijn autorijbewijs zo’n zelfde auto zou kopen. En dat heb ik gedaan: ik rijd een Opel Kadett uit 1970.“

Met zijn C-rijbewijs op zak, maakt Max zich op voor het papiertje van de trekker/oplegger. “Ik had C nog niet in huis of ze waren al aan het plannen voor E. Ik kijk er enorm naar uit en wil dolgraag beginnen. Dat geldt ook voor de bakwagenritten, die ik nu eindelijk mag gaan doen.”

Wil jij ook jouw C- of CE-rijbewijs halen op onze kosten? Solliciteer dan nu bij de Melis Driving Academy en wie weet ga jij Max achterna! Ook wanneer jij je vrachtwagenrijbewijs al hebt, ben je natuurlijk van harte welkom. Bekijk dan hier onze openstaande vacatures.

Melis Logistics Max Grouwstra

Deel dit bericht met vrienden en familie