Teamleider Remco al dertig jaar verbonden met Melis

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Bij Melis Logistics loopt het familiegevoel als een rode draad door onze organisatie. Medewerkers zijn bij ons dan ook geen nummer of functietitel, maar écht een onderdeel van de familie. Zij zijn diegene die dag in dag uit een zeer waardevolle bijdrage leveren aan ons bedrijf. Remco is één van die enthousiaste medewerkers. Hij is al bijna dertig jaar verbonden met Melis Logistics.

De verbinding tussen Remco en Melis is ontstaan door de vader van Remco. Die is namelijk al bijna dertig jaar werkzaam als vrachtwagenchauffeur bij ons transportbedrijf. Als tienjarig jongetje vond Remco het dan ook geweldig om in de schoolvakanties mee te gaan met z’n vader op reis. Doordat hij van dichtbij meekreeg, hoe het er aan toe ging in de transportwereld, wist hij dat hij ook deze wereld in wilde. “Ik dacht als klein ventje al: ik wil later bij Melis werken.”

Melis Logistics familie

Twee jaar geleden was het zover; Remco voegde zich bij de Melis Logistics familie. “Afgelopen twintig jaar had ik al wel veel met Melis samengewerkt, want in mijn vorige functies bij Dachser en Rotra hadden we regelmatig contact met Melis. Marwin kende mij dus al en uiteindelijk belde hij mij 2,5 jaar geleden op met de vraag of ik mogelijk voor Melis wilde komen werken.” En zo geschiedde.

Plezier naar zijn werk

Hij werd teamleider van de afdeling Planning/Customer Service. “Ik geef leiding en werk mee met de planners en customer servicemedewerkers. Daarnaast ben ik het aanspreekpunt voor chauffeurs en klanten.” Elke dag gaat hij met veel plezier naar zijn werk. “Wat ik zo mooi vind, is dat Melis echt staat voor kwaliteit. Dat is te zien aan het personeel dat er werkt, het pand waarin we zitten, maar ook de materialen die we gebruiken.

Niet alleen daarom wordt hij blij van zijn werk. “Bij Melis krijg ik een hoop vrijheid en mag ik veel zelf ondernemen en beslissingen maken, ook als het niet de juiste is. Marwin zegt dan altijd: ‘Beter een verkeerde beslissing dan dat je geen beslissing maakt. Van je fouten kun je leren en als je niets beslist, leer je niets.’ Binnen het bedrijf staan we gewoon allemaal voor elkaar klaar en willen we iedereen tevreden houden. Daarnaast vind ik het geweldig dat ik nog met mijn vader heb kunnen werken, hij gaat namelijk in juni met pensioen.”

Sterke speler in de logistieke wereld

Remco zit dan ook echt op zijn plek. “Mijn ambitie is om er met z’n allen voor te zorgen dat Melis een sterke speler blijft in de logistieke wereld en dat ze het sociale familiebedrijf blijven die ze zijn.”

Deel dit bericht met vrienden en familie