Ton de Heus: de man die alles kan.

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Hij wordt gezien als steun en toeverlaat, als de rots in de branding: onze Ton. Ton, manager Sfeer & Stijl, heeft zich in de 37 jaar dat hij werkzaam is voor Melis Logistics onmisbaar gemaakt binnen het team. Gelukkig vindt hij het zelf ook te gezellig om ons te verlaten.

In 1982 begon Ton de Heus zijn Meliscarrière als chauffeur. De eerste zes maanden reed hij nog door Nederland, maar al snel verlegde hij zijn grenzen en zocht ‘ie het hogerop. Zes dagen per week reed hij door Scandinavië: zijn favoriete plek.

Tekst gaat verder onder de foto

Manager Sfeer & Stijl

Tegenwoordig regelt Ton eigenlijk alles wat er op zijn pad komt. In de drie dagen die hij per week werkt, houdt hij zich bezig met facilitaire zaken. Zo regelt hij de bedrijfskleding voor al het personeel, doet ‘ie af en toe een rondje met de grasmaaier en voorziet hij op vrijdagmiddag al het kantoorpersoneel van een frietje voor de lunch. De chauffeurs scheuren iedere vrijdagavond (met gepaste snelheid) richting Ton, om bij hem een snack en een welverdiend drankje te halen en samen de week af te sluiten. En dat wordt gewaardeerd: ‘’Iedereen is er blij mee, het zijn allemaal grote eters en ze hebben nooit genoeg. Maar niet alleen friet hoor. Ook paling, haring, een frikandelletje. Noem maar op, ik heb alles in huis’’, aldus Ton.

Mooie Melis momenten

Op de vraag wat zijn mooiste herinnering is, kon Ton geen antwoord geven: ‘’Er is maar één herinnering die vreselijk is, dat is de brand. Verder zijn alle herinneringen die ik aan mijn tijd bij Melis heb even mooi, maar als ik dan toch moet kiezen, dan ga ik voor het nieuwe pand. En voor Marwin, die in veertien jaar tijd zoveel bereikt heeft. Dat vind ik heel mooi om te zien. Natuurlijk doen we het allemaal samen, maar dat we nu met 125 auto’s rijden, dat vind ik echt heel knap.’’

Ton’s cruise door zijn carrière

Maar ook Ton zelf heeft de afgelopen jaren heel wat bereikt: in Zwitserland ontving hij een gouden speld voor het schadevrij rijden, in Stockholm pakte hij nog even een filmrolletje mee tijdens de kerst en in Duiven staan er 140 trailers die naar hem vernoemd zijn.

Sta je na het lezen van dit stuk te popelen om iedere vrijdag een snack te halen bij Ton? Houd onze vacatures dan goed in de gaten. Er komen regelmatig nieuwe vacatures online te staan.

Deel dit bericht met vrienden en familie