Unieke samenwerking tussen Melis Logistics en CADAC

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Ze zijn ondernemend, kwaliteit en innovatie staan voorop en ze zijn uniek in hun soort. Het DNA van Melis Logistics én van CADAC komt in bijna alle facetten overeen. In 2019 ontstond er dan ook een mooie én unieke samenwerking tussen beide bedrijven. Uniek omdat Melis Logistics niet alleen de opslag van CADAC voor een deel overnam, maar ook voor het bedrijf zeecontainers lost en orders pickt.

CADAC is één van de oudste barbecuebedrijven ter wereld en verkoopt sinds 1992 zeer actief in Europa. Zoals Directeur Tim Polman zegt: “We zijn geen ‘One day fly’.” Het bedrijf investeert pro actief in productiemallen – tools om hun unieke barbecues, zoals de originele Skottlebraai mee te maken. “Deze mallen zorgen ervoor dat niemand ze ‘zomaar’ kan namaken. Dat maakt ons uniek.” Ze investeren echter niet alleen in nieuwe producten, maar ook in samenwerkingen. Nadat de vorige partij ermee stopte, zochten ze een nieuw (logistiek) partner die ze kon ondersteunen bij hun werkzaamheden. Melis Logistics bleek onder andere vanwege het passende DNA en omdat ze net als CADAC in Duiven gevestigd zijn, de partner bij uitstek. Sinds vorig jaar neemt Melis dan ook een deel van de werkzaamheden voor haar rekening.

Warehouse activiteiten

Warehousemanager Bert Schut: ‘Deze samenwerking was net even anders dan we gewend waren. Het ging hier namelijk niet alleen om de opslag van goederen, maar ook om het uitvoeren van andere activiteiten. Zoals het lossen van zeecontainers en de opslag daarvan, maar ook het picken van orders en dit klaarzetten voor de transporteurs.” Om dit mogelijk te maken, heeft Melis een nieuw warehouse in Arnhem gehuurd. Inmiddels staat deze helemaal vol met goederen van CADAC.

Order picken

CADAC besteedt veel aandacht aan zijn (online) zichtbaar- en vindbaarheid. Dat ze inmiddels aardig ‘zichtbaar’ zijn, blijkt wel uit het feit dat ze unieke barbecues leveren over de hele wereld. Niet alleen aan bedrijven, maar ook aan consumenten. Deze orders komen vooral binnen via de webshop. En ook met die orders helpt Melis CADAC een handje. Vier tot acht medewerkers zijn elke dag druk bezig met het picken van orders in het warehouse. Polman: “Deze medewerkers picken niet alleen de orders voor onze business-to-business klanten, maar ze helpen ook ons bij webshop orders. Dat betekent dat ze dus ook goederen voor de consument klaarzetten. Dit is een aparte stroom van order picken en vraagt om andere handelingen.”

In een korte periode is er een hechte samenwerking ontstaan. “Ondanks dat een dergelijke samenwerking voor Melis relatief nieuw is, gaan ze er met alle energie, aandacht en focus in. Niks wordt op zijn beloop gelaten. De lijnen zijn heel kort. Niet alleen omdat we bij elkaar in de buurt gevestigd zijn, maar ook omdat als er wat is, het meteen opgelost wordt. Samen zetten we onze schouders eronder.”

Deel dit bericht met vrienden en familie