Verhuizing Rensa groot succes

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Na een lange tijd van planning, overleg en voorbereiding was het dan eindelijk zo ver. Technisch Handelsbureau Rensa zou verhuizen van het distributiecentrum, in Didam, naar het nieuwe in Doetinchem. Melis (Inter)nationaal transport kreeg het vertrouwen om het transport van alle voorraad te verzorgen.

Vanaf begin juni werd elke avond door twee á drie trekkers gependeld tussen Didam en Doetinchem. Met vijf trailers kon er naar hartenlust gekoppeld worden, waardoor er uitermate efficiënt gewerkt kon worden. Per avond werden op die manier tussen de tien en vijftien trailerladingen verhuisd. Ondertussen gingen op het distributiecentrum in Didam de dagelijkse werkzaamheden, zorgen dat de ongeveer 900 dagelijkse leveringen in de goede auto’s komen, gewoon door.

Hoewel de verhuizing gestaag vorderde, leek er maar geen eind te komen aan de voorraad van de Rensa. Op zaterdag 27 juni kwam daar echter verandering in, toen Melis (Inter)nationaal Transport met acht trekkers en vijftien trailers de hele dag pendelde tussen Didam en Doetinchem. Dankzij de grote inzet van de chauffeurs en de inzet van Rensa-medewerkers verliep alles vlekkenloos. Dat moest ook wel, want vanaf die maandag zou het distributiecentrum in Doetinchem in gebruik worden genomen.

Nadat de volledige palletvoorraad van de Rensa verhuisd was, bleef er nog een schone taak over voor Melis. De complete buizenhal moest nog verhuisd worden naar het nieuwe distributiecentrum. Overdag en in de avond werd er met zeilentrailers gependeld tussen Didam en Doetinchem. Alles werd uit de kast gehaald om zo efficiënt mogelijk te werken; tot en met kraanladen aan toe.

Voor deze uitzonderlijke prestatie bedankt Melis (Inter)nationaal Transport zijn chauffeurs, maar zeker ook Rinko Gort en Bob Lammers die ervoor gezorgd hebben dat alles in goede lijnen verliep.

Deel dit bericht met vrienden en familie