Transport Benelux

Alles over onze transport Benelux

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Transport Benelux

Met je bedrijf wil je graag uitbreiden. Niet alleen Nederland is de markt, de rest van de Benelux ook. Een onderdeel waar je in dit geval goed over na moet denken is je transport in de Benelux. Niet elke partij levert namelijk in al deze landen! Melis Logistics neemt jouw transport in de Benelux graag op zich! Voor ons is geen levering te gek – jouw wens houden we altijd in acht, zodat jouw producten door de hele Benelux op tijd geleverd worden. Lees er gelijk meer over!

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

We zetten graag een extra stap om u te ontzorgen.

Waarom Melis Logistics?

Melis Logistics zorgt voor gehele ontzorging over jouw transport naar de Benelux. Daarnaast geniet je van de volgende voordelen!

  • Jarenlange ervaring: wij hebben van alles meegemaakt en zullen daarom geen klus uit de weg gaan. De juiste oplossing is altijd binnen handbereik.
  • Flexibele aanpak: we geloven erin dat de juiste resultaten enkel behaald worden door elke bestelling als uniek te zien. Zo ontvang je bij ons altijd maatwerk!
  • Duurzame werkwijze: onze chauffeurs zijn allemaal opgeleid volgens een duurzaam beleid. Ze weten hoe ze ecologisch vriendelijk rijden en welke routes hiervoor het best genomen kunnen worden. Zo verminderen we onze CO2-uitstoot

En nog veel meer!

Koeltransport aan dock Melis Logistics

Onze klanten

Transport tussen België en Nederland

Een dienst waar velen direct naar kijken wanneer ze willen uitbreiden met hun bedrijf, is het transport tussen België en Nederland. Dit transport is namelijk snel uitgebreid, aangezien de verschillen tussen België en Nederland niet heel groot zijn. Je kunt als bedrijf dezelfde taal blijven hanteren en hoeft qua wetgeving ook niet veel aan te passen.

Door een specialist in te zetten voor dit transport in de Benelux, zorg je ervoor dat deze uitbreiding vlekkeloos verloopt. Je wordt ontzorgt van het gehele logistieke proces, waardoor je niet langer hoeft na te denken over deze zaken. Een uitbreiding naar een nieuw land brengt veel overige zaken met zich mee. We geven je de ruimte om hier de volledige focus op te leggen.

Transport naar Luxemburg

Je transport naar Luxemburg is net een ander verhaal dan je verdere transport in de Benelux. Dit komt omdat Luxemburg best verschillend is van de andere Benelux-landen. Er wordt een andere taal gesproken (Frans, Duits en Luxemburgs), er zijn andere regels en je moet opeens rekening houden met hele andere rijroutes aangezien de beperkte mogelijkheden om te tanken. Het is dus fijn om in zee te gaan met een specialist die weet wat ze doen op en in dit gebied, omdat dit twijfels over dit gehele proces wegneemt.

Wat valt er onder transport Benelux?

Melis Logistics biedt meerdere diensten aan die samenvallen onder de term “transport Benelux”. Het is voor elk bedrijf verschillend of ze al deze diensten inzetten of kiezen voor een selectie hiervan. We leggen de drie hoofddiensten voor je uit!

Transport

Transport vindt op vele verschillende manieren plaats. De klassieke container transport naar België is een mogelijkheid, maar er vallen ook veel andere diensten onder transport die meer gespecialiseerd zijn in een specifieke hoek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kooiaap transport, ADR transport of geconditioneerd vervoer – verschillende soorten transport waar op een andere manier over na moet worden gedacht. Wanneer we dit transport in de Benelux uitvoeren, houden we altijd rekening met de precieze wetgeving van elk land, zodat er geen extra uitdagingen over de uitdaging heen komen.

vrachtwagen Melis Logistics

Warehousing

Een uitdaging die veel Nederlandse bedrijven bij hun transport naar de Benelux is dat ze hier geen mogelijkheid hebben om producten kortdurig op te slaan. Toch is dit bij veel bestellingen wel essentieel, omdat een tijdige levering anders zo goed als onmogelijk is. Wij helpen je met verschillende warehousing mogelijkheden in de gehele Benelux. Dit gaat verder dan enkel het opslaan van goederen: ook diensten als voorraadbeheer en crossdocking voeren we voor je uit. Laat ons vooral weten waar je naar op zoek bent, aangezien er binnen ons netwerk vrijwel altijd iets mogelijk is!

Smart Logistics

Onze Smart Logistics oplossingen zijn overal in te zetten. Dit legt nogmaals de nadruk op de flexibele houding die we voor je in kunnen zetten! Kies je voor 1PL, dan gelden we als jouw koerier, wat betekent dat we je letterlijke transport in de Benelux regelen. Dit kan worden uitgebreid tot 4PL: een service waarin we je geheel ontzorgen en ook met je meedenken over warehousing en de uitvoering hiervan.

Ontdek onze internationale transport

Onze internationale transport gaat verder dan alleen de Benelux: we helpen je ook graag met je transport naar Duitsland! Deze dienst wordt vaak gecombineerd met transport naar Luxemburg, omdat er in beide landen Duits wordt gesproken. Door deze diensten te combineren, hoef je dus niet per sé een andere taal aan te leren, al wordt er in Luxemburg natuurlijk ook Frans gesproken.

Het grote verschil met nationale en internationale transport is de lokale wetgeving. We hoeven je vast niet te vertellen dat in Duitsland er strikt op de regels wordt gelet. Een regel die bijvoorbeeld vaak roet in het eten gooit van een snelle levering is dat er in Duitsland geen vrachtwagens mogen rijden tussen 00.00 en 22.00 op zondagen en feestdagen. Dit vraagt vaak om een strakke planning! Dit is voor ons geen enkel probleem, aangezien we hier al jarenlang ervaring mee hebben.

Melis Logistics: jouw transportbedrijf België

Ben je op zoek naar een transportbedrijf naar België en Luxemburg? Melis Logistics staat voor je klaar! Wij denken verder dan enkel een succesvol transport en helpen je ook graag met alle overige diensten die gedurende dit proces om de hoek komen kijken. Zo ontzorgen we jou en kun jij je aandacht verleggen naar de andere delen van je overstap naar de Benelux. Neem gelijk contact met ons op en bespreek welke stappen er allemaal doorlopen moeten worden! We voorzien je graag van advies.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

We zetten graag een extra stap om u te ontzorgen.