• Engels
  • Duits

Crossdocking

Melis Logistics is dé logistieke partner
die jou van A tot Z ontzorgt.

Crossdocking

Warehousing

Efficiënter distribueren met crossdocking bij Melis Logistics


In de logistieke branche geldt, misschien wel meer dan ooit, ‘tijd is geld’. Daarom is Melis Logistics continu bezig met het realiseren van ontwikkelingen die bijdragen aan een efficiënte werkwijze. Een mooi voorbeeld hiervan is het ingerichte crossdockcentrum in ons nieuwgebouwde warehouse. Bij crossdocking worden goederen direct vanuit de inkomende trailer, naar de vertrekkende trailer (of ander transportmiddel) gebracht. Door deze goederen tussentijds niet op te slaan, wordt het proces aanzienlijk verkort en de doorvoer verhoogd. De goederen verblijven namelijk nog geen 24 uur in de crossdock. Met name in food- en detailsectoren is deze manier van distribueren heel geliefd, om zo de versheid van de goederen zoveel mogelijk te garanderen.

Onmisbaar WMS (Warehouse Management Software)


Inkomende zendingen en pallets worden direct geregistreerd middels de inventieve WMS (Warehouse Management Software). Ook is in dit WMS inzichtelijk welke zendingen en pallets zich op het crossdockplein bevinden en wat reeds verladen is. Duidelijkheid op ieder moment van de dag is essentieel, daarom is deze software onmisbaar bij het aanbieden van een dienst als crossdocking.

Meer informatie

Wil je meer weten over de efficiënte mogelijkheden van crossdocking bij Melis Logistics en ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul dan dit contactformulier in zodat wij je kunnen bellen voor een afspraak. Alles is mogelijk, met Melis.

Copyright © 2020 Melis Logistics | Realisatie: Best4u Media B.V. | Sitemap