Koeltransport

Kom meer te weten over Melis Logistics

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Melis helpt jou met koeltransport

Melis Logistics staat bekend om haar veelzijdige transportmogelijkheden. Ook koeltransport in Nederland én over de landsgrenzen heen maakt een zeer belangrijk onderdeel uit van onze dienstverlening. Koeltransport wordt ingezet voor het vervoeren van gekoelde en diepgevroren producten. Deze vorm van transport, waarbij speciale vrachtwagens worden ingezet, wordt ook wel frigotransport of geconditioneerd transport genoemd.

Met ons koeltransport zorgen wij ervoor dat verse voedingsmiddelen ook echt vers in de schappen komen te liggen. De chauffeurs van Melis Logistics gaan uiterst zorgvuldig om met iedere zending. Op deze manier garanderen wij voedsel- en verkeersveiligheid. Wanneer gekoelde of diepgevroren producten niet op de juiste manier worden vervoerd (te warm), kan dit leiden tot vroegtijdig bederf en komt de volksgezondheid in gevaar.

  • Grote opslaglocatie in Duiven
  • Goed warehouse management systeem
  • Gespecialiseerd in het lossen en laden van diverse soorten containers
  • 24/7 bewaking over je goederen
  • Zekerheid van opslag onder goede condities
  • Just-in-time distributie mogelijkheden

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

We zetten graag een extra stap om u te ontzorgen.

Melis kan jou ontzorgen

Door te kiezen voor het koeltransport van Melis Logistics ben je ervan verzekerd dat jouw gekoelde en diepgevroren producten op de juiste manier van A naar B worden vervoerd. Zo hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Melis Logistics koeltransport is ideaal wanneer je niet over de middelen beschikt om het koeltransport zelf te verzorgen. Ben je benieuwd hoe wij het koeltransport in Nederland, maar ook daarbuiten voor jou kunnen vormgeven? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Specialist in nationaal en internationaal koeltransport

Al jarenlang is Melis Logistics specialist op het gebied van koeltransport en diepvriestransport in Nederland en daarbuiten. Onze vrachtwagens beschikken over een dubbele verdamper voor verschillende temperatuurzones. De trailers kunnen verdeeld worden over drie compartimenten: diepvries, normaal en koel of warm. Hierdoor is het mogelijk om diverse producttypen in één keer te vervoeren, dit is ideaal voor bijvoorbeeld supermarkten. De koeltrailers zijn van een achtersluitklep voorzien. Mocht er aan de achterzijde te weinig ruimte zijn, dan is zijlossing ook geen enkel probleem.

Koeltransport aan dock Melis Logistics

Extra aandacht voor jouw goederen

Goederen veilig van A naar B brengen is onze specialiteit, ook als dit wat extra aandacht vereist. Zo verzorgen we bij Melis Logistics koeltransport niet alleen binnen Nederland, maar zelfs internationaal. Waar jouw bestemming ook is, ons team van planners en ervaren chauffeurs zorgen ervoor dat jouw producten met de grootste zorg de plek van bestemming bereiken. Dit doen we onder andere door continu de temperatuur in de laadbak te controleren. Voor nationaal én Internationaal koeltransport ben je bij Melis Logistics dus in de juiste handen.

Geruisloos en een goede planning

Supermarkten zijn vaak gevestigd in woonwijken, geruisloos laden en lossen is dan van groot belang. Onze koelwagens zijn Piek-gecertificeerd, dit toont aan dat ze aan alle geluidsnormen voldoen. Dus terwijl onze Melis professional de vracht bij de lokale supermarkt lost, slapen de buurtbewoners – van jong tot oud – heerlijk door.

Ook onze ervaren chauffeurs die koeltransporten rijden werken volgens hoge kwaliteitseisen. Vaak zijn onze medewerkers langdurig aan ons verbonden en weten zij exact welke specifieke eisen aan het vervoer verbonden zijn. Om koeltransport in goede banen te leiden is communicatie en een goede planning van belang. De professionals op kantoor zorgen ervoor dat alles verloopt volgens planning. Zo weet je zeker dat het koeltransport van A tot Z goed geregeld wordt.

Transport voor Jumbo Supermarkten

Eén van de bedrijven waar wij het koeltransport in Nederland voor regelen is Jumbo Supermarkten. Jumbo is, net als Melis Logistics, van oorsprong een familiebedrijf met een enorme ambitie om te groeien. De aanzet waardoor wij in augustus ‘hallo’ mochten zeggen tegen deze supermarktketen, was de ijzersterke acquisitie van Marwin Melis. Na enkele acties op LinkedIn, volgde er een gesprek en binnen no-time was de deal met de Jumbo distributiecentra in Breda en Woerden beklonken.

Binnen een maand waren er dagelijks vier wagens op pad (twee per distributiecentrum) om de supermarkten in de omgevingen van Breda en Woerden te bevoorraden. Dit transport wordt zowel met Melis’ trailers, als met de bekende Jumbo trailers verzorgd. Met de wederzijdse groeiambitie in het achterhoofd gehouden, is de doelstelling vastgesteld op 10 auto’s per dag, per locatie. Ambitieus als wij zijn, is het niet de vraag óf dit gerealiseerd gaat worden, maar eerder wanneer.

Ontdek hoe wij jou kunnen ontzorgen!

Wij zijn niet zomaar een transportbedrijf. Met meer dan honderd jaar ervaring zijn wij een volwaardig logistiek dienstverlener in zowel binnen- als buitenland. Betrouwbaar en flexibel zijn twee belangrijke kernwaarden binnen ons bedrijf. Wij hebben oog voor specifieke wensen van jou als klant en ontzorgen je graag. Ook wanneer het aankomt op koeltransport vinden wij het belangrijk dat je op ons kunt rekenen. En dat je natuurlijk tevreden bent met onze dienstverlening. Je kunt erop vertrouwen dat wij ons hier altijd ten volste voor inzetten.

Melis Logistics koeltransport

Benieuwd naar onze scherpe tarieven?

De tarieven van koeltransport zijn afhankelijk van de goederen en de plaats van bestemming. Vanzelfsprekend ben je voor koeltransport in Nederland minder kwijt dan wanneer jouw goederen de grens over moeten. Ook de afleverdatum en het tijdstip spelen een rol. Ben je benieuwd naar onze scherpe tarieven? Neem gerust contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden met je! Naast koeltransport bieden wij uiteraard ook andere transportdiensten aan. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

We zetten graag een extra stap om u te ontzorgen.