IFS certificaat

Kom meer te weten over Melis Logistics

Verkorten van de logistieke keten
Sneller, betrouwbaarder en efficiënter
Innovatief in transport en logistiek

Wij vinden het erg belangrijk dat de kwaliteit en voedselveiligheid van (non) food producten op het gebied van opslag en transport worden gewaarborgd. Wij zijn er dan ook trots op dat wij al drie jaar op rij beschikken over de IFS-certificering. Deze standaard is in het leven geroepen om transparantie en vertrouwen in de supply chain te verkrijgen.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

We zetten graag een extra stap om u te ontzorgen.

IFS certificaat higher level

Een IFS certificaat staat voor International Food Certification en kent twee niveaus van certificering: foundation en higher level. Om te bepalen of we voldoen aan de norm voor een IFS certificaat verricht een onafhankelijk controleur een jaarlijkse audit. Er zijn controles uitgeoefend die betrekking hebben op de verantwoordelijkheid van het hoger management, voedselveiligheids- en kwaliteitsmanagementsysteem, management van personeel en middelen, regels voor de realisatie van de geleverde diensten, product defense en externe controles. Met een score van 97,43% zijn we in het bezit van een higher level certificaat.

Wat betekent dit voor onze klanten?

Doordat wij beschikken over een IFS certificering zijn wij in staat om ambient warehouse producten op te slaan en te transporteren. Wij beschikken over de juiste warehousing en middelen om deze producten veilig op te slaan en van A naar B te brengen.

Met een IFS certificaat is het niet alleen mogelijk om de producten in het binnenland te transporteren, ook vervoeren wij producten transporteren naar Duitse, Franse en Italiaanse supermarkten. Deze partijen eisen steeds vaker het certificaat. De producten die wij verdelen we onder in negen categorieën:

  • Zuivel: gedroogde weipoeder, gedroogde ei, gedroogde melk/melkformulering
  • Laag/hoog zuur in blikken/glazen: ingeblikte producten, producten verpakt in glas, diervoeding
  • Dranken: frisdranken waaronder gearomatiseerde water, isotonics, concentraten, etc.
  • Gealcoholiseerde dranken en gefermenteerde/gebrouwen producten: bier, wijn, sterke drank
  • Bakkerij: koekjes, meel en broodkruimels
  • Gedroogde voedingsmiddelen en ingrediënten: soepen, sauzen, specerijen, kruiden, thee etc.
  • Zoetwaren: suiker, chocolade, zoetwaren etc.
  • Granen en snacks: havervlokken, muesli, ontbijtgranen etc.
  • Oliën en vetten: kookoliën, margarine, mayonaise etc.

Meer weten over onze IFS certificering?

Betrouwbaarheid is één van onze kernwaarden. Met onze IFS certificering willen wij de betrouwbaarheid en veiligheid van jouw producten waarborgen. Klinkt goed? Wij zijn jouw logistieke partner die je van A tot Z ontzorgt. Neem gerust contact met ons op en wij gaan graag met jou in gesprek om je meer te vertellen over onze diensten en onze IFS certificering.

Lees het nieuwsbericht over onze IFS certificering 2018

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

We zetten graag een extra stap om u te ontzorgen.